2012

Tänke köra en kort summering av år 2012.
 
  • Jag har fyllt 18 år!
  • Jag har tagit körkort
  • Jag har firat vänner som fyllt 18
  • Jag har varit på grönalund
  • Jag har varit i sälen 2 gånger
  • Jag har varit på kreta
  • Jag har varit i leksand på husvagnssemester
  • Jag har varit på bal
  • Jag har fått jobb (efter skolan)
  • Jag har fått en egen bil
  • Jag har färgat halva håret orange
  • Jag har insett hur mycket jag lär sakna klassen efter studenten
  • Jag har firat 4 år tillsammans med pojkvännen ♥
  • Jag har faktiskt också fått en ny fin vän!

 

Det här året har nog varit jäkligt bra egentligen, även fast vi fick en skit sommar och även fast man har blivit lite skoltrött. Kreta var nog ändå höjdpunkten, åkte dit med min pojkvän, robin och sofhia i maj. Jag och sofhia träffades första gången på nyår förra året nästan, och efter det började vi hänga mer och mer! Så otroligt glad för det för vi har haft så himla kul :) jag ante robin och sofhia har ju blivit rätt tighta, först kreta, sen leksand semester, sen grönalund, och massa andra roliga grejer. Det har säkert hänt mer bra saker än det jag skrev på listan! slänger upp lite bilder från året också :)
 
Eve 18 år^
 
Kreta^
Leksand ^
Grönalund ^
Första sälen vändan, mest fiske ^
 
 Födelsedags firanden, maskerad, fest osv ^
 
Sälen andra gången, med pojkvännen ^
 
Bal ^
Fick ju under året för mig att färga topparna orangea också, haha.
 
 

BRÄNDA MANDLAR

 Igår kväll hade vi som sagt spel&mys kväll hemma hos ante några stycken. Spelade bl.a ett spel som heter cluedo där man ska leta rätt på en mördare, ett mordvapen och i vilket rum det har skett i. Hur kul som helst!! måste spela det någon mer gång. Med andra ord är ett annat spel som går ut på att man ska förklara ett ord för sina lagkamrater utan att säga ordet. Så ska man hinna så många som möjligt innan tiden rinner ut. Såå kul det också haha! Ante och robin va dom segaste jag har sett dock, man måste ju lixom vara snabb på att förklara och dom satt är och ba "eeh, aah... det är en... eller... nä vi tar en ny" hahah. (vi fick lov och byta lag sen för killarna mot tjejerna funkade inte riktigt). Va jätte mysigt iallafall :)
 
Imorse vaknade vi 1, blev helt besviken att vi hade sovit bort dagen haha.. Gick upp och lagade lite mat och sådär, det tar ju hundra år att göra potatis?? aja, sen testade vi göra egna brända mandlar, och vi lyckades rätt bra faktiskt! men nästa gång ska vi ha lite färre mandlar och färgämne så att dom blir sådär rosa som på marknader :) hihi. Har varit och handlat käk tills imorgon med filip&linnea också :) nu ska jag ha en slappis kväll med mig själv, måla naglarna, leta kläder tills imorgon, spela lite sims kanske, ja ni vet. Berättar om morgondagens upplägg imorgon bitti :) puss
 
 
 

SPELKVÄLL

sitter just nu hemma hos ante och spelar spel med ante robin filip linnea och sofhia! :) började med cluedo, skit kul spel! men nu spelar vi andra ord och killarna är värdelösa. hahaha puss heeej

HÅRTRENDER

I vår blir det en del hårtrender som jag personligen inte alls gillar.. haha. Men jag kan ju tipsa er om dom iallafall! jag kommer nog köra safe och köra på det jag gillar! Men här kommer iallafall några vårtrender:
 
  • Pastell färger i håret, t.ex röda och rosa.
  • Lite längre hår på killar mot vad det har varit
  • Mjukare frisyrer och klippningar
  • Beach look
  • 20-30 tals bobar
 
Den värsta är nog beachlooken enligt mig, nu snackar vi blött slickat hår med hjälp av mousse och vax för oss tjejer. Okej om dom hade menat beachlook med lite trassligt strand rufs men ärligt talat. Nej det här är ingenting för mig!
 
Snyggt?
 
 

PEPPARKAKSHUS

Jag och ante har ju lixom börjat med en omedveten tradition varje år sen vi blev tillsammans. Vi gör alltid ett pepparkakshus, mysigt! det blir faktiskt finare och finare för varje år haha! (vi bygger dock ihop köpta delar.. men de är ju tanken som räknas)
 
2009. Fulaste jag sett, hahaha
 
2010. Lite finare!
 
2011. Det tog oss 2 år att fatta att det fanns glasyr på tub. Mycket lättare
 
2012. Hittade ingen sil så fick hälla på florsockret, så okej 2011 var finast.. :)
 

PENGAR

Livet skulle vara mycket roligare om man hade mycket pengar. &till er som säger "pengar gör dig inte lyckligare" nej! men SAKERNA jag kan göra med pengarna gör mig lyckligare!
 
Man kan resa, uppleva nya saker och då få minnen för livet. Man kan köpa fina presenter till folk man tycker om vilket gör dom glada och då blir du själv glad! man kan köpa nya fina saker till sig själv, tillexempel ett par pattar om man inte tycker att man har några, då lär man ju bli glad? Nån kanske skulle köpa ett hus och flytta hemifrån? eller så kan man ju köpa en bil? mycket lättare att köra automat än manuell, just saying. (då finns det alltid den där personen som kommer och säger i stil med "allt ska inte vara lätt här i livet.. man ska kämpa för det man har.." kiss my as. Ingen hade tackat nej till lite extra cash i dagens slut.. Det finns mycket fördelar med pengar som gör dig lyckligare. Jag skulle spendera en hel del på resor, upplevelser. Skulle lätt kunna bo utomlands halva året (vinter halvåret, MED min pojkvän) och sen komma hem och jobba andra halvan. Jag älskar att resa, jag har kommit på det nu, det är bara pengarna som stoppar mig..
 
 
 

BEIGA BÖNOR?

Min bror kom hem idag och sa att han hade läst någonstanns att dom ska döpa om bruna bönor till beiga bönor. HAHAHAHAHAHAHAHAHA ALLTSÅ LÄGG AAAAV
 
 

SJUK

Första gången som det faktiskt känns skit jobbigt att jag ska jobba imorgon 9-6 och dessutom har fullt med kunder inbokade hela dagen. Som frisör går det lixom inte att bli sjuk.. Trodde att jag höll på att bli bättre när min onda hals slutade göra ont, men då blev jag hostig istället så nu attack hostar jag ungefär en gång i minuten och blir helt utmattad efter varje hostning.
 
Tycker nästan mer synd om mig själv som ska orka stå där och vara trevlig och hosta på kunderna än kunderna som kanske blir smittade.. haha. Får kämpa på. Efter dom 2 jobbdagarna som är påväg så är jag ju som sagt iallafall ledig resten. Då ska jag sova ut varje dag och bli frisk!
 
 

JULDAGEN

Igår va de ju julda´n och då blev de mest lugnt och fix på dagen. Sen vid halv 6 kilade jag hem till sara på förfest med massa härliga människor! vi blev närmare 20 st tillslut. Vi kila till gm tidigt för att slippa kö, men de va lixom ingen kö ändå haha. Dansade och snackade osv tills halv 1 då kände ja att jag hade haft nog med kul :) så ante kom och hämtade mig så gjorde han nattmackor till mig innan vi sov ♥
 
Imorse gick vi upp tidigt, åkte till västerås vid 9 på mellandags rea med ante och hans bröder :) eve kom och shoppa med oss också så jag slapp gå ensam i tjej affärerna haha. Hittade dock ingenting.. brukar va så ;) vi käka på max också (igen) och så åkte vi hem till eve en sväng och kika på våran projektarbets bok! jätte fin blev den. Har hängt med ante nån timme nu efter vi kom hem men nu ska jag ta tag i mig själv, duscha lite och fixa med annat. Imorgon är det dags för jobb igen, fullsmockad dag på salongen. &på fredag också! sen tar jag lov resten av lovet haha.
 
 
 
 

JULAFTON 2012

Det närmar sig 2013.. känns som det nyss blev 2012 haha. Fick massor med fina presenter igår och åt god mat med släkten! hann förbi vid farmor&farfar en jätte snabbis också och på kvällen åkte jag hem till ante och kika på svensson svensson och gav paket. Sen kila vi hem till mig och öppna lite paket hihi. Slänger upp lite bilder från igår här under. Fick bl.a ny plattång och rese fön från ghd, massa flytta hemifrån saker som kastrull, stekpanna, wookpanna, gratängform, kakfat, kokbok osv, mjukisdress, pengar, filt, godis, parfym, ljuslykta och annat smått och gott :)
 
Ikväll ska jag till sara vid 7 med ett gäng vänner, sen kilar vi ut senare! blir dock inte sent för mig för imorgon ska jag på mellandags rea rätt tidigt och så är jag förkyld.. Får se hur länge jag orkar! ska bli kul iallafall :) ante hämtar mig sen så sover jag där sen också.
 

GOD JUUUUL

Julafton idag! jag har varit i larsbo från i lördags, käkade julbord där med lite släktingar på antes pappas sambos sida :) mys. Har dock börjat bli förkyld så i lördags kväll var jag mest hängig.. men vi gjorde lite varm choklad och spelade lite spel. igår va vi och handlade sista julklappen till antes pappa, sen va de nog mest lugnt då också, kika på prison break (haha) och så spelade vi bingo på uppesittar kvällen men hela familjen :) jag var ett nummer ifrån "du väljer vinsten 100 000" och "du väljer vinsten 80 000" men vann såklart inget, haha. Hade ju varit jäkligt fint annars.
 
Imorse åkte vi in till stan och jag åkte hemåt och duschade och fixade. Förra året så träffades inte jag och ante varken dagen innan eller på julafton så i år fixade vi så att vi kunde göra det :) vi kommer ses ikväll också! de är lite svårt att få ihop det på dagen när han har 2 familjer att åka till och jag har släkt som kommer hem till oss och måste hinna laga mat, städa osv :) men de blir bra de! ska kika kalle sen såklart, sen ska jag svänga förbi farmor och farfar en sväng om jag hinner där alla kusinerna är! Sen kommer andra släkten hit vid 4 i år istället för 2. Så vi har lite tid på oss :) Hoppas ni alla får en bra julafton! glöm inte att öppna paket. PUSS
 
  

BAL BILDER

 
 
Ett gäng bilder från i måndags! snodde dom sista av emma :) ska försöka få bättre bilder på hela gruppen av eve sen. Men här är dom flesta! bästa klassen

BAAAAAL

Igår var det som sagt bal! va as kul och göra sig lite extra fin, jag som aldrig har klänning annars haha.. Vi va först ett gäng från klassen hos eve och förfesta lite och käka lite snittar och fixade oss. Sen åkte vi till balen vid 7, fick 3 rätters som sagt, tycker väl att varmrätten iallafall hade kunnat varit varm och inte ljummen när vi har betalat 500 spänn lixom. Men men ;) va rätt gott ändå, fick först toast skagen(?) sen fläskfilé och potatisgratäng och sist kladdkaka med bär och grädde! Tog några timmar att käka och få maten osv så efter de blev det mest dans och snack resten av kvällen! hände inte så speciellt mycket mer haha så en del av oss hade nog gärna hellre stannat hos eve :) men en bal ska man väl nån gång gå på och nu vet vi ju hur det är hihi. Det valdes en kung och drottning som jag aldrig har sett förut så de brydde man väl inte sig sådär jätte mycket i. Eves mamma hämtade oss på natten sen också så sov vi hos eve!
 
Ante va snäll och kom och hämtade mig i västerås idag eftersom jag hade så mycket grejer. &robin och sofhia hängde med också :) käka på max med eve innan vi åkte hemåt sen mös jag med ante nån timme när vi kom hem. Ska iväg och klippa lite nu sen ska jag ta de lugnt resten av kvällen. Är dock väldigt pigg faktiskt! Skönt. Lägger upp massa bilder senare, ni får en nu.
 
 
 
 

BALFRISYR

Hejhej hallåååå.  Imorgon är det dags för bal!! känns så sjukt att den äntligen är här. Jag hoppas på en toppen kväll, såklart! Men mina fina vänner från klassen. Åker till eve vid 1-2 ungefär, tänkte låta hennes mamma fota mig lite så ni får se hur jag såg ut sen hihi. Kul och ha kvar bilder sen! Sen hjälper jag väl eve fixa lite innan alla tjejer kommer till henne vid 5, balen börjar 7 så vi hänger hos eve och förfestar lite innan! Väl där får vi 3 rätters och sen får vi se, dj och bar finns iallafall. Balen är på stadshotellet, tror faktiskt aldrig jag har varit där! Så det blir kul :) balen slutar vid 2 och då hänger jag med hem till eve och sover lite innan vi ska upp till skolan, hehe. Inte lika kul.
 
Har handlat klart julklapparna idag! känns super skönt. Sen har jag testat balfrisyrer men det får nog bli den ni kommer se på bilderna nedanför. Lite vardagligt men ändå lite mer "fint" med lite högre uppe på huvudet och lite finare lockar än till vardags kanske. Dock så är ju bilderna bara test :)
 

MYSPYS DAG

Idag har varit en riktig slappdag. Vi sov till 12 tror jag, låg och prata lite en stund innan vi orkade ta oss upp haha. Sen kom robin och sofhia hit en sväng och jag klippte robin lite, tog sin tid att få ordning på hans mössa hihi. Sen har det mest varit lugnt. Har kikat på julkalendern, gjort tacos, målat naglarna osv! Imorgon ska jag fixa lite med löshår och grejer inför balen på måndag, hihi roligt.. :)

SPLITTRAT

Jag raderade precis ett lååååångt inlägg om det som det har snackats mycket om på senaste tiden. Först snackades det om att ta bort nationalsången, sen skulle de ta bort pepparkaksgubbar, nu ska disney ta bort delar ur kalleanka på julafton för att det speglar svarta, judar och blondiner. Börjar bli trött på att folk hela tiden letar efter saker som KAN vara stötande mot andra folk. Låt det bara vara, herregud.
 
Det är svårt att veta hur man ska uttrycka sig när det gäller sånahär saker för att det inte ska låta alldeles fel, så jag tänker stoppa där, för annars spårar det här inlägget ur.
 
 
 
 
 
 
 
 

PULKA

idag har jag varit ledig! gick ändå upp rätt tidigt och färgade håret på Ann :) blev bra de ! sen laga jag och ante lunch innan vi åkte hem till honom och firade hans syster med släkt osv :) har hunnit varit ute och åkt lite pulka på kvällen också medan killarna åkte snowboard hihi. &Nu kikar vi på prison break så lär kila :)




HÄSTAR FINNS INTE

alltså HAHAHA. Måste skriva ett inlägg om det här. Dom flesta av er har nog vid det här laget sett gruppen "hästar finns inte" på facebook. Dom som har startat gruppen säger att hästar inte finns utan att dom egentligen är frukter. Jag kan inte hela storyn bakom det men någon sökte på "häst" på google och då stog det "menar du frukt?" och de känns som de va så det började? iallafall det första jag hörde om saken.
 
Egentligen är ju det här så patetiskt och onödigt att ens komma på den här gruppen, folk skriver typ "hamburgare är ju alltså nyttigt? det är ju frukt och bröd?" och "jag visste inte att frukter kunde simma?.." osv. Det är inte själva gruppen som är rolig utan det är reaktionerna av alla hästtokiga människor. Dom blir verkligen GALNA och skriver typ " JAG HAR BEVIS PÅ ATT HÄSTAR FAKTISKT FINNS, DET STÅR EN I MIN HAGE UTANFÖR HUSET OCH DEN HAR STÅTT DÄR I NÅGRA ÅR NU! KAN NI SLUTA SÄGA ATT HÄSTAR INTE FINNS" alltså, rally? vad är det för fel på häst människor? hahahah, det låter PÅ RIKTIGT som att dom inte fattar att hela den här grejen är ett skämt som gått över styr. Alla vet väl att hästar egentligen finns, men alla skojar lixom med i hela grejen om att dom är frukt. Det finns ju dock häst människor som också skojar med i det hela, matilda tillexempel la upp en bild på instagram och skrev "nu ska jag ut och rida på min frukt!"  Kom igen, slappna av lite. Jag har hört att hästtokiga är lite stela och snobbiga, men jag visste inte att ni var såhär dumma. haha (jag hoppas nästan att dom som blir arga skämtar, fast jag tror inte det)
 
(Det har ju dock gått lite över styr när dom skapat en egen hemsida och trycker egna tshirtar där det står att hästar inte finns, haha. Men ändå..)
 
 
 
 
 
 
 

HELGEN

Helgen har varit hur skön som helst. I fredags hade jag och ante myskväll här hemma, familjen va bortbjudna på mat så passa på. Lagade mat och kikade på xfactor finalen! Awa var helt klart värd vinsten, verkligen :) sen tog vi ett bad, mys!♥  Hämtade mamma och dom på kvällen/natten sen också.
 
&i lördags så åkte jag till västerås 7 på morgonen, haha. Hade projektarbete till ca 1-2 och efter de åkte jag till larsbo och mös där hela kvällen, spela kort och kika på så mycket bättre, sen blev de lite prisonbreak också.. tss. Igår åkte vi hem rätt tidigt. Så när jag kom hem gjorde jag klart ett arbete som ska vara inne i veckan sen hann jag och mamma klä granen också :) kika på gossipgirl gjorde vi också! Sen kila jag hem till ante och åt nybakade ostfrallor med hans familj framför solsidan :) .. as gott och as mys. Kika på filip och fredrik också, kul ju!
 
Idag har jag haft praktik hela dagen, har varit nästan full rulle :) hade ca 6 klippningar och en slingning, så de va kul iallafall :) fick veta att vi har sovmorgon imorgon också, inställd historia så jag kan ta 9 tåget istället för 7, SÅ SKÖNT. Ni anar inte. Så ikväll ska jag se prison break!
 
 
 

DAGEN IDAG

Hallo på er, idag har varit rätt lugnt. Eller lugnt och lugnt, hade långhårs uppsättnings prov imorse där jag fick vg+, så de känns skönt! sen hade vi prov i religion sen slutade vi för dagen. Hur skönt som helst! Gick på stan med eve en stund, letade skor osv sen kom laura också, gick och käka och sen kika vi mer i affärer. Haha, hittade finaste bh:n någonsin!
 
När jag kom hem åkte jag direkt till farmor och farfar, pappa kom dit också så vi fika lite osv :) mys. sen hämtade jag upp sofhia och vi åkte och hämtade vårat paket med örhängen från ica. Beställde dock lite för långa stavar så måste byta! sofhia tappade ett mini örhänge i bilen också så vi lär leta på det hahaha. Har hunnit varit upp till mormor&morfar en sväng också, fick en kupévärmare och sladdar av dom så nu slipper jag köpa en själv :) hihi snällaste ♥ Har suttit och letat skor på internet nu på kvällen, behöver ett par fodrade för jag fryser så mycket om fötterna när det är kallt. Så sofhia tipsade om dr martens med foder. Men dom är typ slutsålda överallt eller så finns dom inte i min storlek.. suger. Får leta vidare! puss
 
Min fina bh!
 
långhårsuppsättningen jag gjorde på sara imorse!

SNÖKAOS

Det blir verkligen kaos av snö. haha dör. Hela tågtrafiken är försenad och inställd, folk krockar och kör av vägen med bilarna, bilarna fryser igen och man kommer knappt utanför dörren för all snö. Vi får helt enkelt börja använda benen, gå, och kanske hoppa ut genom ett fönster istället. Nä men på riktigt. Imorse när jag skulle ta bilen så fick jag inte upp dörrarna, gick in och hämtade lite verktyg och försökte få bort is som jag trodde satt fast så att dörren hade fryst. Tillslut ser jag att jag faktiskt inte ens har låst upp den .. så kan de ju också gå. haha
 
&när jag kom hem från skolan kom ante och hjälpte mig sopa av bilen vid station, söt . Ringde egentligen dit honom för att han skulle kunna hjälpa mig om låset hade fryst eller nåt men de funkade! Jag tycker egentligen inte om vintern. men jag kunde inte låta bli att skratta när jag kom ut från skolan och trampade i ett djupt snödike. Jag kan ju inte direkt stoppa snön.. :)
 
 
 

STHLM

 
Hallo på er. Senast jag skrev var när jag fick körkort, ca en vecka sen nu haha.. duktigt. Helgen som va var väl mest lugn, i fredags efter praktiken firade jag morfar med lite släkt på kvällen, käka god mat osv :) sen blev de häng med ante lite sent. Va inte meningen egentligen men de va väl helt okej för mig! hehe . kärlek alltså.. I lördags blev de en heldag med pojkvännen, vi gjorde bland annat vårat årliga pepparkakshus. Känns som ett måste när vi har gjort ett varje år sen vi träffades ;) mys. Sen körde vi lite bil, hihi. Hälsade på vid hans moster sen åkte vi också till hans kusin som ville klippa sig lite!
 
I söndags va jag i sthlm hela dagen med sofhia mamma och taina. Kika i massor med affärer men hade noll shoppingsug? köpte typ 2 små julklappar och en saltvattenspray? haha. Fick ju iofs med mig 3 påsar brända mandlar hem! dom hade loppis ute på gatan mitt i smeten så jag och sofhia kika runt lite där. Mysigt att bara gå runt och kika iofs, men skulle ju egentligen ha massa saker. haha. Mysig dag med min fina iallafall!! Kvällen blev dock kaos, trött som man va och bara ville hem så va tågfan 50 min sent. Vi missade sista tåget hem till fagersta från västerås också så fick åka buss. Vi kom hem ca halv 11 istället för tio över 9. De va ju inte så väldigt kul.
 
Den här veckan har jag bara hunnit haft praktik i måndags, gick bra de! &idag har jag fått nagelförlängning av eve! älskar långa naglar. Så fint! och eve är så duktig! Andra gången hon gör förlängning med mallar och ändå blev det så himla bra!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0