DÅLIG HÅR DAG

Kul att man har bad hair day på nyårsafton, jag får inte till det.. Får väl skylla mig själv när jag klipper av mig håret 2 veckor innan nyår..


just nu.. det åker nog upp i en toffs tillslut

Ikväll då? ja, vid ca kl 7 kilar vi hem till linnea, blir nog där hela kvällen lät det som! great. sofhia skulle med nu ändå så de va ju kul också :) blir nog en skit bra kväll.


Sista dagen på 2011

Har hunnit med en del i år, även fast det nog har varit det sämsta året på länge över lag. haha! i sommar gjorde jag i princip ingenting, dåligt väder var de också dom dagarna jag inte jobbade och jag har inte varit utomlands heller, jag kan inte riktigt komma på nåt som gjorde det här året bättre än något annat så jag hoppas på ett bättre år nästa år ;) men några saker jag hunnit med i år :

- Hälsade på vid frida uppe i åre
- Klassfest hos eve
- Jag var på liseberg
- Jag gjorde nagelförlängning
- Jag gick en modevisning på skolan
- Jag har lärt mig att färga hår
- Jag köpte en ny mobil
- Jag köpte min onepiece ♥
- Jag klippte av mig håret och färgade ljust
- Jag övningskörde
- Jag började praktisera på en salong
- Fick sommar jobb på hembygdsgården
- Jag såg en eldslukare på mimmis 40 års fest
- Jag åkte till stockholm för att träffa maria montazami men misslyckades
- Jag åkte till sälen med ante
- &Jag förlovade mig

har såklart gjort mer saker men där va litegrann ;)


FREDAG

Blev myskväll vid frida igår! roligt hade vi ♥ va länge sen vi 4 sågs. spelade med andra ord och snackade tills kl blev 11, då tog jag sällskap med sara och gick hem till ante och sov ♥ perfekt kväll. tappade en nagel imorse, dagen innan nyår ..så nu är en kort och resten långa.. snyggt :) ante kommer hit ikväll och vi ska laga mat&mysa.

Imorgon kväll har vi planerat käk hos linnea (jag, ante, robin, jocke, matte, alfons, filip, linnea, tror jag). Sen får vi se vad som sker! hoppas på ett bra år 2012 iallafall :) får ju iallafall fira in det med fina vänner ♥


hahah, jag&sara för ett antal år sen :)


Kväll

Ikväll kilar jag hem till frida och umgås med henne,sara och emmy! mysigt! ♥ får se om jag kilar hem till ante och sover eller om jag åker hem. (dubbelt så långt hem..)


funderar faktiskt på att ha uppsatt på nyår? bra eller dåligt val? vet dock inte hur ... jobbigt läge.

TORSDAG

Vaknade hos ante imorse ♥ kila ner till mammas jobb och käkade med henne sen gick jag förbi banken, ica och praktiken sen kom pappa och hämtade mig halv 2. Åkte iväg till farmor&farfar och hälsade på en sväng och så :) fick julklapp av pappa också ♥ så nu jääklar ska jag vinna cash, haha


och så ska jag gå på bio också ;)

LARSBO

Kom hem från Larsbo vid 6 idag, då kila jag hem och duscha och tog de lugnt ett tag men nu kom jag precis hem till ante :) Igår kväll kika vi film och käka gottis och idag har vi bara tagit de lugnt! gick och la oss i sängen efter lunchen igen och låg där och snacka i flera timmar haha ♥ Ska göra ante sällskap framför tv:n nu. puss!

TISDAG

Godmorgon på er! vaknade vid 11 och fastnade framför datorn och sims 3 husdjur. haha det är så sjukt kul.. Ska till larsbo idag runt 4-5 men kommer hem imorgon nån gång igen :)


julafton.

skryt eller inte?

"kändis bloggare" som dessie, kissie, paow, kenza osv påstår ju alltid att dom ABSOLUT INTE skryter när dom skriver ett inlägg om att dom tjänar över 500 000 i månaden, när dom skriver att dom gick in på nk och "råkade" få med sig en väska för 10 000 hem, när dom skriver att dom har beställt hem kläder för 15 000 på 1 timme osvosvosv... självklart är det att skryta om hur mycket pengar man har? annars hade dom inte behövt skriva ut vad dom tjänar, eller vad väskan kostade, eller vad kläderna kostade? eller har jag fel? ;)

det är ju absolut skit skönt för dom att dom tjänar massor med pengar på egentligen ingenting vettigt alls. men grejen är att dom skryter ju absolut om det, så varför påstå något annat? och en annan sak som man märker ofta är att dom gärna vill berätta hur rika deras pojkvänner är, det är ju också att skryta? och varför är det så himla ballt att ha en rik pojkvän? pojkvännen verkar inte ens spela nån roll för tjejerna, bara deras pengar. Det är det enda det snackas om i deras bloggar. Jag skulle aldrig vilja ha allt serverat, vad har man då att längta och spara till?



Från dessies.se. Läs det här så inser ni hur otroligt mycket skryt det finns i det,och i ett annat inlägg säger hon att hon ABSOLUT ALDRIG skryter. Ser ni bara hur hon pratar om märken och hur mycket dom har köpt och att han har massor med märken från förut osvosv? förstår ni mig? ;) tycker nästan synd om folk som är såhär,vem fan bryr sig om vilket märke man har på en pyamas lixom.. haha


Från kissies.se. Inte lika mycket skryt här men still, hon va ju tvungen att berätta att hon fick en LV väska av honom förra julen också .. ;)


Julklappar

Börjar med det jag fick på själva julafton!


haha sims äger ju ..


en bok som typ handlar om fagersta och nånting mer & hårfön med tratt :)


skyddsplast till mobilen, nagellack, örhängen och present kort!


jag&ante fick av mormor&morfar :)


rakapparat&liten vattenflaska (eftersom jag alltid äter frukost på tåget och bara fyller en halv stor)


sovkläder!

  
super mysig morgonrock och super god prafym!

Sådär, dom där sakerna fick jag på julafton, plus lite andra små saker som jag inte tog kort på och plus pengar :) fick ju också elvisp&skålar och lite sånt några dagar innan julafton :)&det som kommer under fick jag igår..


En t-shirt, mössa och nagellack av antes pappa&ann-louise :)


En super söt glas prydnad eller vad man ska säga & en locktång av min underbara pojkvän :)


:) hur gullig som helst.. ♥♥


&sist men inte minst fick jag 3 snygga ljusstakar och massor med doftljus av antes mamma&tony :)

jag är super nöjd med allt,så himla fina grejer och behövliga grejer! ♥ i veckan ska jag försöka hinna träffa pappa som har varit utomlands en vecka så ska han få presenter av mig och tvärt om :)

Norberg

Kom hem från norberg för en stund sen! åkte dit med familjen&ante och käka hos lillebrors farmor&farfar idag :) god mat, efterätt och spel. mys! har precis tagit kort på alla mina julklappar också så jag visar dom i nästa inlägg. puss


hitta ett gulligt kort på mattias hos mona&bernt, hihi


tände tomtebloss gjorde vi också idag

Juldagen

tjohejjs, har inte gjort mycket alls idag faktiskt! varit ute och gått med mamma, kikat film, slappat.. Ante är här också hihi :) vi har myst framför två filmer med ben&jerrys. bytit julklappar har vi också gjort, fick så fina presenter av hans föräldrar och gulligaste av honom ♥ visar imorgon! ha en mysig kväll nu :)


Julafton i bilder


lillebror och jag ♥






på den här bilden saknas ju typ det viktigaste, köttbullarna..


kalle anka, ett måste helt enkelt


en del av släkteen!




present högen







Känns ganska värdelöst att behöva sova ensam på själva julafton, buuhuu .. ante kommer iallafall hem imorgon, får fan försöka fixa så att vi kan träffas nästa jul iallafall! jul är ju ändå jul, då ska man ju träffa familjen och nära&kära.. eller? nu ska jag sova faktiskt, natti :)

Jag idag




bilderna är tagna i olika ljus därför är färgerna olika. tyvärr så är jag lika blek i verkligheten som på den första bilden.. haha :)

halsband från stylebytyra.se, örhängen från mammas affär, klänning från nelly.com. kul info

JULAFTON

Jag är helt slut. gick upp 10 imorse, gick in och väckte mattias så öppnade vi några julklappar och sådär. Sen tog jag en dusch, torkade håret, plattade, sminkade, lockade ja ni vet allt sånt där jobbigt haha, sen fixade vi iordning massa grejer, sen kom morfar sigge&gittan vid 1 och gav oss presenter, sen kl 2 kom resten av släkten - mormor&morfar, gammelmormor, mona&bernt och håkan&johannes. Julmat slår det mesta faktiskt! hur gott som helst. Vid 3 blev de kalle, såklart! tradition. och efter det blev det paket öppning :)

Mormor kom nyss in på mitt rum precis när mattias visade mig en mobil i en tidning som såg ut att vara tvättad i skit. Så det lät typ såhär:
JAG: vad är det på telefonen? ser ju ut som bajs..
MORMOR: va? är det bajs på telefonen? får jag se!
(mattias visar)
MORMOR: oj, telefonen va nog det sista jag skulle bajsa på iallafall. har dom bajsat på några mer grejer?

haha. Visar presenter i ett annat inlägg. Jag hade iallafall köpt ett par roliga tofflor till mamma, haha. Hon spelar alltid angry birds på i paden så jag köpte ett par tofflor..


snygga ju. ha en mysig julaftons kväll nu!


23:e December

Hej på eer, gick till praktiken och jobbade 2 timmar imorse och sen jobbade jag vid mamma till 3 ungefär. Ska börja städa mitt rum nu inför imorgon, sen måste jag byta nagellack, göra julgodis, plocka fram nån servis eller va de va och plocka lite i huset så de ser okej ut. Sen är de ju faktiskt uppesittar kväll.. haha klassiker. Ska kika på julkalendern också.

Har fått lite presenter redan, av ann&nisse fick jag en elvisp och 2 bak skålar, perfekt tills jag flyttar hemifrån! och av farmor&farfar fick jag pengar och fina bokstäver :) &på praktiken fick jag schampo&balsam för lockigt hår, grymt!


från praktiken!


från ann&nisse!


pengar + bokstäverna love av farmor&farfar! hihi. imorgon kommer mer och jag får GE. älskar att ge bort presenter :) ha de så bra och god jul om jag inte hinner skriva imorgon! puss

JULLOV

skrev ingenting igår märkte jag nu haha. Igår va jag iallafall i skolan först på julavslutning, blev fika och sen lunch på jensens med matilda eve patrizia ebba och laura! super mysigt ♥ åkte hem vid 1 och gick direkt till praktiken, va där nån timme bara sen behövdes det inte så mycket mer hjälp så jag kilade ner till mammas jobb en stund innan jag gick till ante. Där blev de pizzamys med hans familj sen slog vi in lite julklappar osv. snart julafton hörrni!!

Imorse fick jag sovmorgon, gick till mammas jobb vid 12 och käka pannkakor, sen gick jag till praktiken kl 1 och klippte lite och tvättade ur färg och sådär några timmar. Är hemma nu och ska iväg på stan om ett tag och handla massa till jul osv! sen åker jag till ante igen.. haha, ifall att vi inte ses på hela helgen sen så lär jag ju passa på,men jag hoppas att han kommer hem på julaftons kvällen ♥

ha en bra kväll, puss


Extra praktik

mys kväll igår framför jägarna 2, den va jätte bra faktiskt :) idag hade jag natur prov i skolan, så grymt skönt att det är över haha. tror det gick rätt bra också, men får inte hoppas för mycket.. efter skolan gick jag till praktiken, städa lite och klippte 2 stycken . Sover nog hemma inatt, ska sätta mig och kolla på alla avsnitt av julkalendern som jag har missat nu hihi, ha en bra kväll! puss


världens bästa du, ♥

PRAKTIK

Sitter just nu på mammas jobb och väntar på ante som är och tränar. Har varit på praktik hela dagen och klippt, färgat och rullat hår. kul de :) imorgon efter skolan ska jag dit igen och hjälpa till! kilar hem till ante och sover där inatt. Ska kika på jägarna 2! haha. den är nog as bra, puss på er

SÖNDAG

Hej på er :) sitter och försöker lära mig något i natur boken, tror inte nånting mer fastnar i mitt huvud nu men lär väl kolla igenom allt en gång till ikväll och imorgon.

Hade en super mysig kväll igår! började med käk på picasso med ante, robin, sofhia, linnea, matte, alfons och jocke. Gick till ica och handlade lite gottis innan vi kilade hem till ante. Super mysig kväll, skrattade sjukt en del gånger. Haha , spelade med andra ord och då blir det lite fel ibland med förklaringar.. haha, och så körde linnea och några av killarna "chip". Tänk er en gammal tant/gubbe som precis har tagit ur löständerna, så såg dom ut allihoppa. Kikade lite film osv också :) &vid 2 hade alla gått hem.

Imorse käka vi varma mackor och oboy och kollade på repris av julkalendern på datorn. mys :) sen gick vi ner och skottade där ante jobbar. Snäll flickvän som hjälper till ;) åkte hem efter de och nu har jag duschat, pluggat och käkat. om en stund kommer ante hit och så ska vi göra knäck och sådär.



Kom på att jag inte hinner göra nånting mer i veckan innan jul, har blivit lite kaos på min praktikplats. Den anställda har blivit jätte sjuk och kan inte jobba på ett tag verkar de som. Så jag ska dit efter skolan på tisdag och onsdag tills kl 6 och hjälpa mimmi så att hon hinner. Maddes kunder blir ju lixom extra, men jag tror att dom hade jobbat idag och fixat lite! sen hjälper jag till både på salongen och hos mamma torsdag och fredag till kl 6 eller senare. Så det hinns inte med så mycket mer innan julafton för mig, tur att jag har shoppat klänning och julklappar klart ;) haha.

nu blev det alldeles för långt det här inlägget. ha en bra söndag! puss







Fredags mys

Igår kväll åkte vi hem till jessica som sagt! käka där och sen såg vi film och moffa morrötter,chips&dipp. mmmmm. Va hemma vid halv 2 då blev de tv-mys en stund. Vakna vid 12 imorse, städa antes rum och sen åkte vi ner till hans "jobb" och städade trapphuset. Är hemma nu men ska snart iväg till ante igen ♥

Ikväll blir de käk ute med ante, robin, sofhia, matte, alfons och jocke! myspys. kilar hem till ante sen med hela gänget och spelar spel och myser :) bäst.

Hörs imorgon! puss


jocke alfons och robin i 6:an. haha


Ledig fredag

Ni anar inte hur skönt det var att sova imorse! är ledig idag, och  efter att ante åkte till skolan halv 9 så somnade jag om och sov i FEM timmar till! sjukt ju, haha men herregud va behövligt det va! har kikat på julkalendern och fixat med naturen lite. Ska plugga på den lite nu och ikväll kilar vi hem till jessica för filmmys :) blev så sjukt sugen på morrötter och dipp så ska springa in på ica och köpa de tänkte jag.. kul info.

Igår i skolan hade vi eget hår, blev liiite kaos hahaha. Jag gjorde slingor på matilda och när vi skulle tvätta ur det så la vi in en inpackning med lite violett i för att det inte skulle bli några gula slingor. (violett neutraliserar guld). Våran lärare stog brevid när jag la i den och helt plötsligt va matildas hår rosa, så när miranda sa "tvätta ur det där, direkt!" blev matilda livrädd haha. herregud.. Det var faktiskt våran lärare som sa att vi skulle ha i inpackningen så det var inte mitt fel som tur va ;) haha. Men vi gnuggade med schampo och grejer så tillslut va de bara någon rosa slinga kvar i luggen. herregud va kul de va sen, både vi och miranda (läraren) skrattade åt det tillslut. och så läste miranda på baksidan av inpackningen och där stog de ANVÄND INTE FÖR ATT NEUTRALISERA GULHET I LJUSA HÅR. hahaaaaa

Ha en fin dag nu :)



Besöksrekord big time


HUR gick det här till? haha
som mest har jag haft 52 innan, när jag tillexempel har lagt upp en länk på facebook.
Men 121 unika besökare och typ 184 sidvisningar? kul :)

HÅRET


kort igen, hihii. insåg först när jag fönade det att jag aldrig hade lockigt förra gången jag klippte kort, så det blev ju lixom ännu kortare när jag inte plattade håret.. haha :)

KLÄNNINGEN


satt som en smäck.. okej inte riktigt men den funkar väl?:)
till nyår- svarta genomskinliga stumpbyxor, smycken, röda eller lila naglar, eller röda läppar kanske?
till julafton- samma sak men helt klart röda naglar. hihi

Onsdag

Förstår inte det här med unika besökare och sidvisningar. Nån som bloggar på blogg.se som kan förklara? En dag hade jag 19 unika besökare och 81 sidvisningar.. vad är det för skillnad? och hur kan det va så stor skillnad på siffror? :s

Hade bara idrott i skolan idag, jag och eve va sämst på och dansa pardans. haha herregud va svårt de är och komma ihåg alla steg och grejer. va hemma vid 2 och har varit på stan och så nu, ska göra lite natur frågor snart och kika på julkalendern som jag har missat och så. puss!




Tisdag!

hej hååå, fick hem klänningen idag och den blev super! matilda har klippt mig också så nu är jag korthårig igen, hehe.. klippte henne lite ocksåå :) kika på lucia imorse i skolan också, kände att jag hade kunnat legat hemma och sovit istället, dom sjöng ca 5 olika varianter på staffan var en stalledreng, de va typ de. haha men mysigt ändå. ska iväg till ante snart igen. Det spö regnar ute också, kul va. isgata överallt här hemma, men inte i västerås?

Ska måla mina gelenaglar röda nu, får hoppas att det blir bra.. pusspuss :)


såhär korthårig är jag nu, fast ännu kortare när jag har lockigt som jag har nu .. hehe

Beställt

Beställde hem orm halsbandet idag, ooh. va ju ändå fri frakt och 20% rabatt så varför inte .. sen får vi se om det passar till klänningen eller inte ;) kika på en as bra film med familjen för en stund sen också.. och så kan jag ju meddela att evelina fyller 18 den 8:e januari och den 9:e tar hon körkort. Fattar ni att jag kommer åka BIL med eve till skolan den 10:e januari? typ om en månad!! sick. God natt!




Så sant :)

Don't get confused between my personality & my attitude.
My personality is who I am, my attitude depends on who you are.






Söndag kväll

Insåg hur otroligt blek jag är när jag kollade på bilden i inlägget under, hahaha. Men jag har en liten resa på g som jag hoppas blir av om några månader, wooh. Mer om det när det är bokat&klart. Har gjort ett gäng natur frågor men har en del kvar också, klippte mammas farbror nyss också och nu är det gossip girl som gäller . ha en mysig söndag kväll! ♥

(Du som blev så upprörd över inlägget om fest, det var absolut inte meningen att det skulle bli så, men självklart tycker vi olika allihopa! :) ta hand om er.)




Funderar på något av dom här halsbanden till min jul/nyårs klänning. Känns som jag behöver hitta lite snygga smycken så att inte klänningen blir för "töntig" haha.)

3:e advent!

julafton närmar sig, ojooj. Såg att det va nån som blev lite irriterad över mitt inlägg igår, självklart visste jag att det skulle bli så ;) det blir det väl alltid om man skriver nåt som någon annan inte håller med om, men tänk va bra de är att vi är olika då! :) hihi.

Igår blev de käk&mys här hemma! ante kom hit och gjorde mig sällskap när resten av familjen va borta. Gjorde käk,kika på rush hour 2 och så såg vi sunes jul lite haha, så söt. Ante kilade nyss hem och jag ska fixa med no frågor .. jätte roligt va. Morfar sigge va här tidigare och jag klippte honom och vid halv 5 kommer mammas farbror så ska jag klippa honom med! :) hörs lite senare hörrni. puss


Tankar om hemmafester

Har ofta tänkt på hur/vem jag skulle vara om jag aldrig hade träffat min pojkvän? Hade jag varit som alla andra i min ålder, sprungit runt på olika hemmafester hela nätterna varje helg och supit? Eller hade jag varit precis som nu, mig själv, som älskar hemmakvällar och att göra roliga grejer med folk jag tycker om? Jag tror på det sista, för det är jag. Jag skulle aldrig göra nånting som jag inte mår bra av, jag tycker tillexempel inte att det är kul att vara på fest med massa överdrivna fjortisar som spelar redlösa efter en öl, sånt blir jag bara irriterad på. Självklart är det väl inte så på alla fester, men ni förstår hur jag tänker.

Vissa förändras enormt mycket till nåt sämre, för att dom inte riktigt har hittat sig själva än. &igen, jag pratar inte om alla, för vissa älskar att leva så, men när man är yngre vet man inte riktigt vem man är. Man märker ofta vilka som festar för att det är det man förväntas göra och vilka som festar för att dom gillar det. Nu lät jag som 50+ som tror att jag vet allt, men det är verkligen inte det det handlar om.

Jag älskar att träffa folk, det gör jag. Men jag tycker att det är så sjukt att man ska behöva festa&dricka för att det ska hända. Verkar inte riktigt som att det finns några andra sätt att lära känna människor på längre? känns inte heller som att man lär känna någon "på riktigt" genom en fest.. Men jaja, självklart kan en fest vara kul ibland, tillexempel klassfest, för att jag har så otroligt roligt tillsammans med tjejerna i min klass, och för att dom vet vilka dom är, dom festar inte för att dom är osäkra, dom festar för att dom gillar det. Nyår kan också vara kul, men där finns det ju en risk för osäkra fjortisar som bara är där för att det ska se bra ut.

Det här var absolut ingen pik mot någon, bara något jag började tänka på :) puss




Amanda vann skiten

jaja,grattis till henne då. kom ihåg att hon bara vann med 4%



Jul/nyårs klänning




Jag vet inte om jag tycker den är as snygg eller lite töntig med alla stjärnor? haha, jag gillade den iallafall. Ett glittrigt fint nagellack och några fina smycken så blir det perfekt tror jag. Man kan ju använda den vid andra tillfällen än jul&nyår också så de va braa de.

FREDAG

katten ligger PÅ mig just nu så det är liiite svårt att skriva här..

Har precis kollat på topmodel och julkalendern (avsnitt som jag missat). Älskar julkalendern! haha, så himla mysig. kom hem vid 2 idag, lillebror va ju med till skolan och klippte sig! hihi, blev as bra de,ska se om jag kan få en bild på honom senare. Efter jag slutade så åkte jag eve matilda och mattias ner på stan och käka spicy och kika lite i affärer innan vi tog 1 tåget hem :)

igår efter skolan så gick jag till mammas jobb och skrev ut ett arbete, så kom ante dit och åkte med hem. Hjälpte honom lite med mattepapper och så gjorde jag mitt idrotts arbete klart osv. Kika på julkalendern gjorde vi också,och några jackass klipp, så kul ju.. haha. Såg nån film lite halvt innan vi somnade också! mys.

Ikväll är det idolfinal hörrni, även om de bara är jag som bryr mig, heheee. Måste plugga lite nu tyvärr, har ett no prov sista veckan innan jullovet och jag MÅSTE få vg+ eller mvg på det för att få mvg i slutbetyg. Så det är väl klart man satsar på det då? Har tydligen redan mvg klart i svenska A så det känns ju rätt bra!

Ska förresten fixa mina naglar lite nu. Har ju gelenaglar men dom har börjat växa ut så jag ska lacka på dom lite och slipa ner lite. får se om jag lyckas.. puss


Måste ju hissa opi:s nagelkollektion... röda långa glitter naglar på julafton..


hur ballt va inte det här? herregud, jag älskar ju färg..


eller det? alla är så grymt snygga. Passar bra till både jul, nyår och alla fester däremellan!
(finns fler färger som jag inte tog med)

Onsdag

Har inte bloggat på länge nu! har sovit vid ante i veckan och kommit hem sent osv.
Så har inte hunnit :) har varit en okej vecka hittills, va på praktik i måndags och då klippte jag lite och sådär.  Klippte magnus nyss också. igår hade vi kundmottagning i skolan så blev en kill klippning då också! gick bra :) har blivit mycket klippningar i veckan känner jag.

Ska klippa lillebror på fredag också, han ska med till skolan! hihi. Ska kila hem till ante om en stund och imorgon har jag typ bara 2 lektioner och är hemma 3 redan. rätt nice de med :* vi hörs imorgon då!



gott va.. eve lärde sig göra låtsas sår i skolan, mmmmm

Mobbing

Blir så ledsen när jag ser sånt här..


Det är helt sjukt vad mobbing påverkar utan att man tänker på det. Jag hatar sånt här, mobbing är fan det värsta som finns. Man fattar inte när man är liten, man bara gör utan att tänka tror jag. Det är först när man blir äldre som man ser vad mobbing gör med människor, hur dåligt det får oskyldiga barn att må. Blir så ledsen av sånt här, gulligaste killen i världen ser han ut att vara, så ska han behöva stå ut med sånt här..

Pepparkakshus 2011 haha


2011. snyggaste hittills! haha.


2010


2009. fulaste haha

Fan va skönt att vi blir bättre och bättre och inte sämre och sämre ;)

Söndag

Snacka om julbak den här helgen, lussebullar i fredags, pepparkakshus igår, tänkte baka pepparkakor idag men blir nog inte så haha,tar de en annan dag!:) igår morse åkte jag mamma mattias och ante till västerås och shoppa lite! köpte lite julklappar osv, jätte mysigt :) va inne på en leksaksaffär länge och kollade på leksaker, åh. önskar att vi hade nån liten i släkten! den minsta är 9 men vi hittade lite grejer till han där iallafall :)


toaletten på leksaksaffären, haha. klart att man ska tänka på dom små också, de är ju dom man är där för..

vi kom hem vid 4 kanske, då bakade jag och ante pepperkakshus! haha de tog oss 2 timmar.. bara att sätta ihop det var ju inte så lätt. Sockret stelnade för tidigt så man va tvungen och göra om flera gånger sen gled taket ner så man behövde göra om osvosv.. haha, men tillslut blev det jätte bra! Det roligaste är ju att göra det fint med kristyr och godis sen hihi.. Efter bakandet så kika vi på så mycket bättre, sen käka vi tacos och såg bilar 2. haha, as bra ju!


vi (ante) gjorde till och med istappar! haha, lägger upp bild på det färdiga huset senare! :)

Idag gick vi upp halv 1 kanske, ante åkte iväg och jobbade lite och jag har hunnit med att gå på en promenad och göra idrotts läxan. Ska kika på gossip nu sen blir de mat och dusch. ha en bra kväll! puss

Bakat lussebullar

Jag och ante bakade lussebullar tidigare idag! Dom blev dock inte sååå himla bra haha, skulle ha haft en till påse saffran och kringlorna blev ganska torra. Men "bullarna" som vi hade i saffran i dom blev skit goda!


mm mm mm


dom här blev inte lika goda, fula vart dom också. haha :)

vi lagade mat för en stund sen, blev lite sent men gott blev de! kika på idol också och jag börjar störa mig på amandas röst rätt mycket nu,har tröttnat på den flera gånger om. Allt hon gör blir så överdrivet och fejk, precis som hennes röst. Synd att inte moa hamnade i final istället!

Färgat Patrizias hår!

Jag och matilda färgade bort patrizias ljusa toppar idag och la i en lite mörkare färg sen. Blev bra!:)


FÖRE.


Medans.


EFTER.

VARNING FÖR ÄCKLIGA BILDER. Liljefötter/lotusfötter

På stil&kultur historian idag så fick vi se massa äckliga bilder på massa påhitt om att göra om något på sig själv från olika kulturer.

I kina så bands flickornas fötter vid 6 års ålder. Det inleddes med att man först klippte av tånaglarna, sedan bröt man av alla tårna innan man hårt lindade ihop foten. Fattar ni hur hemsk det här är. Man bröt alltså tårna på 6 åringar för att dom skulle kunna binda ihop dom och sen skulle dom få "mindre" fötter med tiden?

Man var i högre samhällsklass om man gjorde såhär i kina, nu är det dock förbjudet, känns ju iallafall skönt att veta.. men det finns ju fortfarande kvinnor som lever än idag som har sånahär fötter.

VARNING FÖR ÄCKLIGA BILDER.


foten blev så hårt lindad att tårna hamnar under foten.
och hela foten ser ut som en klacksko.. lägg märke till hennes röda sko, större fötter än så fick man inte ha, då blev man inte gift. varför? för att mannen har större koll på kvinnan med lotusfötter eftersom hon knappt kan gå själv? skulle tro det. då kan hon aldrig lämna honom självmant.


tårna..


skelettet.

Pepparkakshus!

hihi. har varit och köpt pepparkaks hus, saffran och pepparkaks deg. Imorgon ska jag och ante baka gärnet här.vi har gjort pepparkakshus dom senaste 2 åren så vi lär ju göra det i år med kändes de som :) mysigt ju. Idag i skolan gjorde vi inte så mycket, hade 2 lektioner, rullade permanent på den ena och fick se sjukt äckliga bilder på den andra (visar i nästa inlägg). Åkte ner på stan emellan och käka subway med e&m också :) ska plocka undan lite här nu, ser ut som en svinstia på mitt rum hehe, orkar inte riktigt bry mig när jag ändå sover vid ante hela veckorna på vardagarna typ, men nu så!


förra årets, haha!

RSS 2.0