PARTY

Igår firade vi sofhia som fyllde år i torsdags! Började med käk, paketöppning och förfest hos sofhia. Sen drog vi till götis, väldigt rolig kväll ♥ Dansade loss med 18åringen som va väldigt lycklig över att äntligen inte behöva gå hem när resten av oss kilar till krogen :) hehe.

Idag har jag hjälpt till med flytt. Från norberg till fagersta! Sen unnade jag mig en kebab tallrik och så blev det solsidan och mys nu ikväll! ♥




LONDON

Igår kväll bokade vi flyg till London!! Vi blir 10 stycken som åker över nyår. Åker på nyårsaftons morgon och sen har vi tre heldagar där innan vi åker hem på torsdag kvällen. Kommer bli grymt! :) Älskar London. Har varit där en gång på våren så det ska bli kul att se hur det ser ut vintertid :) blir nog lite shopping i alla grymma affärer också! Skulle även vara skit häftigt att vara vid bigben eller nåt på tolvslaget. Men vi får se vad som sker :)
 
 
 
 
 
 

HELGEN

Haft en super mysig helg. I fredags blev det myskväll framför idol med massa gott. Och i söndags firade vi gammelmormor på hennes 85 års dag!! sen klippte jag mormor och morfar Leif :)

Igår vaknade jag hos ante, sen lunchade vi på café stället med robin, sofhia, filip, linnea och matte. Snacka lite om två små resor vi har på g framöver! Berättar mer när allt är klart men jag kommer troligtvis INTE spendera nyårsafton i sverige i år! aaaaaah :)

TRÄNING

Jag MÅSTE ta tag i träningen igen! Såhär blir det varje år. Jag tränar över vintern sen slappar jag över sommaren, då kommer man lixom ur hela livsstilen och det är jättesvårt att hitta motivation till att börja igen.
 
Jag är sådär att jag helst tränar pass, gym blir jag uttråkad av och lagsport är det värsta jag vet. Men olika träningspass som innehåller kondition och styrka gillar jag. Men pass där man ändå får träna "för sig själv" och inte göra övningar med någon okänd person brevid om ni förstår.
 
Det är ju sååå skönt att träna! Man blir mycket piggare och gladare, för att inte tala om nöjdare med sig själv. Inte just över viktminskning men att man KÄNNER resultat. Man känner sig rättså duktig efter ett svettigt träningspass. Och jag trivs bättre med min kropp när jag tränar, även om jag aldrig blir "smal". Jag tror inte ens att jag kan bli smal? Jag vill nog inte ens bli smal, jag har i alla fall aldrig varit det. Men förra sommaren var jag super nöjd med min kropp efter några månaders träning, även om jag då såg helt normal stor ut lixom. Det känns som att kroppen blir fastare, starkare och det blir en annan lyster i huden tycker jag.
 
Mitt arena kort går ut i december och jag är osäker på om jag ska förnya det.. Det finns knappt några pass efter kl 6 som jag gillar att gå på. Dom flesta jag vill gå på är kl 4-5 och då jobbar jag fortfarande. Och eftersom jag knappt utnyttjar det under sommar halvåret så känns det onödigt att betala 300 spänn i månaden då. Man MÅSTE ju låsa upp sig ett år där, vilket suger. Lär kika runt lite om det finns pass på andra ställen som inte kostar skjortan och som ändå är roliga och bra och funkar med mina arbetstider!
 
Förra sommaren. Inte alls smal eller vältränad. Men jag kände mig ändå nöjd, starkare, tightare än innan, ja. Mer än såhär krävs inte för min del egentligen! och då hade jag kanske tränat 3-4 dagar i veckan, en timme varje gång, i kanske 5 månader. och fortfarande käkat precis som innan, vad jag vill helt enkelt. (äter inte godis osv på vardagar i vanliga fall)
 
 
 

NO LIFE

Den här veckan har jag jobbat 9-6 varje dag och idag blev det 9-halv 8 ca.. Sen har jag hunnit fixa naglarna, hälsat på hos farmor och farfar, klippt morfar Leifs pappa, ja det var väl typ allt. Har färgat håret och klippt mig på salongen i alla fall! Känner att jag inte har något liv när jag jobbar, hehe. Ska det vara såhär hela livet nu liksom?
 
Aja man får väl vara glad att man har ett jobb och tjänar pengar i alla fall. På Fredagar är man ju också i stort sett körd. Då är man heelt slut efter veckan och vill bara lägga sig och sova typ. Så lördagen är den enda sköna dagen på veckan egentligen, då får man sova ut plus att man kan vara uppe sent utan att behöva tänka "åh jag ska ju upp 8 imorgon.." Men nu längtar jag förbannat mycket till imorgon kväll när jag får slänga mig i soffan och slippa röra en fena resten av kvällen, lät ju kanske inte sådär jäkla roligt men skönt är det!
 
 
 
 
 

HÖST

Ja iofs är väl hösten nästan förbi nu, det SNÖADE faktiskt idag. Vad fan skulle de vara bra för? Här kommer i alla fall ett gäng bilder från förra helgen i larsbo :) ( JÄTTE DÅLIG UPPLÖSNING HÄR....)
 
 
 

JOBBTANKAR

Jag har bara jobbat heltid som frisör i ca 5 månader. Förutom 3 års utbildning på skola och 2 dagars praktik i veckan i ett år.  Men redan nu har jag sett många för och nackdelar med frisöryrket. När man sökte till frisör skolan så tänkte man som naiv 15-åring "Fan va ballt att jobba som frisör, få håret fixat varje dag, färga och trixa när man vill, osvosv." Det är inte alls så, självklart finns det fördelar. Man får träffa mycket människor och blir rätt social faktiskt, man får lära sig ta ansvar, man får lära sig fatta egna beslut, man får gratis färgning och klippning, man får rabatt på produkter, man får erfarenhet, MEN, det är nackdelarna som sätter käppar i hjulen för en framtid inom frisöryrket, i alla fall för min del.
 
Jag kan gå och ha ont i magen flera dagar innan en inbokad kund kommer, bara för att jag vet hur jävlig han/hon är. Jag känner mig otroligt stressad när man har många kunder på kort tid. Jag känner en enorm press när jag har nya kunder, man ska göra ett gott intryck, göra personens hår precis som den tänkt sig. Jag känner mig även sjukt kass när jag efter att en kund gått känner att "fan, jag hade kunnat göra det där så mycket bättre, vad hände?". Så jag har verkligen börjat fundera över, om det är värt det? Är det värt att gå och må dåligt över att vänta in en jävlig kund? är det värt att känna sig pressad och stressad? Samtidigt som jag kommer på att jag bara har jobbat som frisör i 5 månader. Jag kan inte vara världsbäst på allt. Jag kan inte tycka att allt är enkelt.
 
Jag har nog egentligen enormt höga krav på mig själv. Men samtidigt så är det ett sjukt stort ansvar man har som frisör. Håret är ändå en STOR del av en persons utseende. Att förändra håret är alltså en väldigt big deal för många. Självklart går det att göra om och göra rätt om något blir fel. Men man vill aldrig göra någon besviken, då förlorar man förtroendet lite. Därför känner man alltid sån press. När jag tänker efter skulle det vara så otroligt skönt med ett jobb där man slapp ha huvudansvaret för något. Inte ha några kunder som man kan göra besvikna. Typ jobba som receptionist? eller på ica? vad kan gå fel då egentligen? Säkert en hel del.
 
Det finns såklart för och nackdelar med alla jobb, alla kunder, alla ansällda, alla beslut. Jag har kämpat mig igenom tre år på skolan, i och för sig tre underbara år som jag nu saknar. Jag har börjat på min salong som praktikant, klarat mig igenom ett tufft delprov till gesällen, för att sedan bli heltidsanställd tre dagar efter min student. Det är inte alla som får den chansen jag har fått. I alla fall inte såhär tidigt i livet. Jag är nog inte tacksam nog över att ha ett heltidsjobb, eftersom jag aldrig har behövt vara utan. Hittills har jag lite glidit på en räkmacka in i arbetslivet. i och för sig så har jag kämpat hårt för att komma dit jag är. Men det har lixom aldrig varit något som har satt käppar i hjulen för mig än. Jag kommer kämpa mig igenom ca ett och ett halvt år till på salongen, för att sedan klara mig igenom ett tufft gesäll prov. Efter det är jag färdigutbildad frisör. Då har jag i alla fall den utbildningen i bagaget. Sen får vi se vart livet pekar..
 
Modevisning på skolan. Saknar så enormt mycket nu när allt är över. Gud var roligt vi har haft!
 
 
 
 
 
 

HELGEN

Har haft en lugn och skön helg med mitt hjärta ♥ Vi blev helt förvånade igår när vi kom på att vi hade hängt hela helgen. Inte alltid det händer haha. I fredags blev det myskväll framför idol. Och i lördags åkte vi till avesta och köpte gta 5 och lite annat behövligt. Så de blev lite spelande när det ändå var kasst väder :) Igår hängde vi en stund med vänner som skejtade, hjälpte mamma lite ute, laga mat och såklart säsongspremiär av partaj och café bärs :)
Ny jobbvecka på g nu!




RSS 2.0