TORSDAG

Dagen startade dåligt, dålig hår och smink dag, som vanligt när man faltiskt vill vara fin. Sen missade jag tåget för de har ändrat tid till 11.41 istället för 11.47.. great start.

Men då hann jag isället med en lunch med Sara och Frida så de blev genast mer okej att ha missat tåget :) men nu är jag påväg iallafall.

VÄSTERÅS

Imorgon kilar jag till västerås på dagen! Ska byta mina örhängen hos han som tog dom och gå på stan en sväng, sen ska jag käka och fixa med eve matilda och lau innan vi drar till hanna på förfest. Sen är det ju 100 dagars festen senare! :) hoppas att det blir en lyckad kväll. ♥ (bild från när jag var ute och gick i det fina vädret idag när vi kom hem)
 
 

BODABORG

Imorse vid 8 åkte jag ante casper och mattias mot karlskoga och bodaborg! var framme vid 10 sen stannade vi till ca 2. Gick igenom en hel del rum, för er som inte vet så är det olika "uppdrag" man ska göra, det är olika teman osv i olika uppdrag. Du går in i ett rum, ska räkna ut hur du ska göra för att komma vidare till nästa rum och sådär. Det kan typ vara 4-5 rum i samma tema, så klarar du inte ett rum får du börja om från början. Så det tar ett tag att komma till sista rummet, tror aldrig vi kom dit på något av temana haha. Det finns 107 rum.. Skitkul vare iallafall :) Men jag är ju lite feg så jag förstörde väl lite i något rum för "man kan ju faktiskt göra illa sig..." haha vilken mes jag är. Ni fick se lite bilder från instagram så länge, orkar inte lägga in resten på datorn just nu. puss
 
 

LEDIG

Nu är jag ledig på riktigt. Jobbade sista dagen idag, gick super :) fullt upp. Sitter hos ante nu och kikar lite hockey, eller killarna gör det haha. Imorgon bitti ska jag ante och våra småbröder till Karlskoga, ska spendera dagen på bodaborg! blir nog en skit rolig dag, hoppas det iallafall :)



mina finaste och jag på balen i december ♥

JOBBJOBBJOBB

 
Hej på er. Jobbade som sagt 9-4 idag, gick toppen, fast de va lite tunt med kunder idag.. Imorgon är det mer! skönt. Efter jag slutat så hängde mattias med mig till posten för att skicka tillbaka en klänning till nelly, sen gick vi och bokade synkoll till mig och så hann vi handla lite också. Bästa lillebror som inte är så liten längre ♥ Satt oss på mammas jobb och käka lite, kika lite tv osv innan vi båda skulle iväg på träning. Jag tränade 2 pass med sara, skit skönt men jobbigt haha. Sen har jag bara hunnit duscha, käka och fixa lite. Så nu ska jag sova så jag är redo för jobb imorgon igen! puss
 
 
 

SÖNDAG

Helgen flög förbi som vanligt, haha. Imorgon och på tisdag ska jag jobba 9-4, ska hinna med lite träning och plugg också tänkte jag. Men resten av veckan är jag ledig (lov)! men har ändå rätt mycket saker som ska göras, projektarbete, 100 dagars festen, bodaborg, träffa frida som kommer hem, ut här hemma, kanske larsbo osv. Men man ska väl ta vara på loven antar jag :) snart är det ju slut på dom haha ... fy
 
Idag och igår har jag och ante kokat ägg till frukost, plus knäckemackor med kalkon och youghurt med mussli&bär. Super gott verkligen. Har verkligen sovit ut i helgen också, har varit skit skönt. Älskar när ingen av oss har någon tid och passa, även fast man vaknar 10-11 så vet man att man kan sova mer om man vill, och även om man är pigg så kan man ligga och dra sig lite till ändå. Älskar att sova haha, åh.
 

FOUNDATION?

Jag har nog aldrig i hela mitt liv användit mig av foundation när jag sminkar mig, jag har köpt foundation, testat en gång för att sen tycka det är för kladdigt och tvätta bort det igen, haha. Jag vet jätte många som använder foundatíon varje dag under ett löst puder. Men jag tycker bara det är så himla obekvämt, dessutom går det ju fortare att slänga på lite puder än att börja med foundation, se till att inte bli fläckig - och SEN slänga på puder. Så jag har alltid användit mig av bara puder istället.
 
När jag sminkar mig börjar jag alltid med en hudkräm, sen har jag en primer som jag använder runt ögonen och ibland lite på näsan. Sen har jag på concealer under ögonen, runt näsvingarna och på eventuella finnar/fläckar. Sen har jag på puder, rouge på kinderna, lite solpuder högst upp i pannan, en ljus ögonskugga för att inte se mörk ut på ögonlocken, sen böjer jag alltid mina ögonfransar innan jag har på mascaran. &så får vi ju inte glömma ögonbryns pennan. Enkelt.
 
Jag har dock hittat ett puder nu som är ett "puderfoundation", det täcker jätte bra men det är ju lixom inte kladdigt eller så. Jag drar alltid runt borsten i det för att få det löst som ett löspuder innan jag applicerar. Det hänger med en "svamp" men den använder jag aldrig, borste är bättre. Man blir aldrig fläckig av det här "pudret" som jag säger eftersom det är i lösform när man drar runt med borsten i det. Jag har det ljusaste nu på vintern, 01. Från maxfactor.
 

MYSFREDAG

Igår när jag slutade kl 6 så åkte jag hem och duschade lite snabbt, sen hämtade jag och ante upp robin&sofhia, åkte och köpte käk och lite gott till kvällen. Käka hos mig och så kom linnea&filip hit och hängde med oss också :) var här hela kvällen inpå natten, gjorde god efterrätt också! frukt och riven vit choklad i ugn med grädde! mm mm mm . Bästa ni ♥ super mysig kväll med underbara vänner. 
 
 
 

BRA DAG

Igår hade jag en toppen dag, ingen stress alls. Då är det till och med kul att städa haha. Jag och ante gjorde god kvällsmat, lax och potatis! As gott :) sen blev de tv mys på kvällen.

Väntar just nu på att färgen ska värka klart i kundens hår. jobbar till 6 sen blir det häng med fina vänner ikväll :-)




SNORPAPPER

Ja inlägget kommer handla om det rubriken säger, snorpapper. Jag har verkligen några saker som jag stör mig så sjukt mycket på/äcklas av hos andra människor. Bland annat när folk snyter sig, ljudligt och länge t.ex när man sitter och äter, eller på tåget när man äter frukost eller så. Det är så himla äckligt, skulle kunna spy på människor som gör så haha. Sen tar dom ju det hela snäppet längre när de lägger ner det snoriga pappret i jackfickan för att använda det igen nästa gång det är dags. Alltså på riktigt? undrar hur mycket snor det är utsmetat i deras jackfickor. haha jag dööör det är så äckligt..
 
Äldre människor brukar ofta göra så, jag vet inte om det har varit så "förr i tiden" och sen har dom fortsatt med det hela livet. Men det finns många yngre vuxna som också gör så, och jag vill bara spy varje gång jag ser det. Man kan väl åtminstone stappla några steg till tågtoaletten (om det nu är där det händer) och snyta sig där och sen kasta pappret där, då slipper dom ju dessutom slösa på sina näsdukar om det är hushållning det handlar om (när de använder samma flera gånger menar jag). Det är ju så löjligt att man ens bryr sig men det låter ju så äckligt när man hör snoret flyga ur näsan och i pappret, de riktigt bubblar ibland. Nej usch nu ska jag sluta annars spyr jag. Jag tror många förstår mig iallafall. haha åh..
 
 
 

LEDIG IDAG

Hej på er! idag är jag ledig och vädret är ju toppen. Imorse när jag vaknade gjorde jag god nyttig frukost, inte ofta man har tid med det haha :) sen tränade jag och tog en promenad också! har hunnit dammsuga och duscha och fixa nu också. Känns super skönt, ska göra lite lunch snart tänkte jag sen senare kommer ante hit och gör mig sällskap. Ska åka och handla lite också! Väntar på mina studentklänningar som jag beställde i söndags men dom verkar inte komma idag heller.. bättre lycka imorgon kanske haha
 
Längtar så sjukt mycket till sommaren. Bild från en sommar ute i larsbo hos antes pappa! :)

SPORTLOV

Har i princip sportlov nu, ledig imorgon sen praktik på fredag bara :) super skönt. Igår tränade jag en sväng efter skolan, sen blev de gott käk med familjen för magnus åker utomlands idag för och spela golf :)

Hann med tåget nyss med typ 5 sekunders marginal. Sjukt men skönt. Slapp jag vänta en timme ;) ska direkt och träna när jag kommer hem. Sen får vi se!




MATTEPROV

Godmorgon på er! sitter just nu i skolan och väntar in matte b provet, känns ju sådär.. Går det snabbt ska vi försöka hinna luncha på stan idag, det lär vi va värda efter det provet ;)

Igår hade jag fullt upp på praktiken. sen gick jag direkt till arena och körde 2 pass med sara :) så skönt och träna pass, man vet att övningarna är bra och tiden går fortare än om man gymmar. Mycket roligare också! ska nog försöka gå på dom 2 passen jag va på igår varje måndag och dom torsdagarna jag kan. Sen blir det väl gym däremellan och kanske core på söndagar? Måste bara hålla det också. Ha en bra dag i skolan nu vänner




KLÄNNINGAR

 
Satt och letade lite efter studentklänningar och hittade dom här två som jag gillade! klickade hem båda 2 så får vi se vilken jag behåller, om jag behåller nån. Får se hur dom sitter på först :) man lär ju ha 2 vita klänningar, ifall du spiller under studentlunchen så lär du ju ha en ny till själva studenten. Till själva studenten skulle jag vilja ha någon mer "unik" men ändå mestadels vit och fin. Hittade en som jag blev kär i (under den här texten) men den kostade över 2000 kr ...
 
så sjukt fin.. vill ha en som liknar den här, som är lite annorlunda upptill sen kan den gärna få vara vit och lite vippig nertill, men inte FÖR vippig. Om det är nån som har något tips om en hemsida som har något liknande så hör gärna av er!

KURS

I torsdags hade vi kurs på salongen! väldigt roligt måste jag säga. Lizette som var kursledare var riktigt duktig och rolig.  Vi fick massa bra tips om hur man kan lägga in snygga effekter när man färgar, bara en liten touch som ändå gör så mycket! Vi frågade lizette vad trenderna är i vår. &hon svarade att det är svårt att säga, för i vår finns det ingenting som säger "såhär ska det vara, det här är trendigt", i vår handlar allt om individen, vad som passar vem. Det är både lockigt, platt, kort, långt. Man ser mycket till personlighet och vad som passar helt enkelt, inga speciella riktlinjer som "alla" ska ha. I färg kunde hon iofs säga att rött och pastell färger va rätt trendigt i vår.  
 

DET NÄRMAR SIG..

Testade student mössan idag lite mer noga och insåg att man ser fan förjävlig ut i dom där mössorna, haha. Världens största skalle, och frillan då, man kan ju inte ha bakom örat som jag alltid har då står ju örat rakt ut. hahaha, i-lands problem delux.
 
Är ändå så glad att den är här! fast vi närmar oss studenten så sjukt snabbt. Veckorna går så otroligt fort och alla är så skoltrötta som vi aldrig har varit förut. Men jag är lite rädd att vi bara ser skolan som något negativt nu, sen när det är över kommer vi ångra att vi inte tog vara på tiden och gjorde något roligt av det. Vi kommer sakna varandra sjukt mycket när det väl är över tror jag, men det tänker vi inte på nu. Nu åker vi till skolan, gör det vi ska och åker hem. Vi tar lixom inte vara på tiden med varandra så som vi borde, man glömmer lixom bort det i all stress och negativitet.
 
 

SNÖLYKTA

Helgen har jag spenderat i larsbo igen! Åkte dit direkt efter praktiken i fredags, hade fullt upp med kunder hela dagen, så kul :) innan vi åkte ut så hälsade vi på antes syster och hennes familj en sväng också :) Sen blev de mest mys framför farmen och så. Har hunnit åkt skoter, gått lite, spelat lite, tagit de lugnt massor, klippt lite, haft besök osv :) Igår när vi va ute så byggde vi en snölykta också, haha. as fin
 

STUDENTMÖSSA

sjukt, vi är snart där!!:)




MYSIGT


det ska väl vara hjärtan idag? haha

ALLAHJÄRTANSDAG

Förra året på alla hjärtans dag va ante iväg på jobb och sov borta några dagar, då var jag as arg haha. Så det här året ska vi mysa framför nån bra film kanske, göra glass&varma hallon? käka cheese hearts och hjärtformad choklad? vi tjejer alltså.. men japp, så får de bli :* men först ska jag på kurs hela dagen!
 
världens finaste du, vad skulle jag göra utan dig? ♥

FETTISDAGEN IGÅR

Igår blev de fullt upp! slutade skolan vid 1, när jag kom hem 2 så tränade jag en timme sen hann jag hem och duscha lite snabbt innan jag skulle iväg med morfar och klippa hans pappa! &resten av kvällen umgicks jag med ante sofhia och robin hos robin, käka lite semlor och snacka massa, mys ♥ skjutsade hem ante sen och gick och la mig direkt när jag kom hem, han va ledig idag så jag kände att han kan väl få sitta hemma med brorsan och spela eller nåt hela natten för en gångs skull.. haha ;)
 
Idag hade jag en timmes sovmorgon iallafall, tss. Hade prov på morgonen som gick bra vad jag tror iallafall. &så kundmottagning på em, klippte en tjej som hade super långt tjockt hår, hon ville klippa av nästan 2 dm, lite läskigt med såna kunder, man vill bara säga NOOOOO, DON´T DO IT! men det blev bra :) Nu väntar jag på ante, vi ska laga mat till familjen ikväll, blev as sugen på egen gjort pizza med tacobröds botten, så de fick de bli! ha en fin kväll. Glöm inte alla hjärtans dag imorgon.. :)
 
 
 

TISDAG

I söndags gjorde jag och ante as god frukost, åkte till och med till ica och köpte nybakat bröd haha. Sen kika vi på hans lillebrors innebandy match och senare tränade jag lite :) as skönt.Igår hade jag praktik. Hann testa 2 moment till delprovet och de kändes jätte bra. Hann på bra tid också! toppen. Sen hälsade jag och pappa på farmor och farfar på kvällen :) Nu ska jag ha matte b lektion, kul..

BORLÄNGE

Hej på er. Har varit i borlänge sen imorse med mamma, shoppade massa och åt gott! ♥ köpte 2 nya tröjor, 3 trosor, ögonbryns penna, örhängen, tights, jeansshorts och så. as nöjd :)
 
 
 
 
 
 
 
 

SNARTSNART..

Tänkte skriva ett snabbt litet inlägg innan jag ska sova. Idag har det varit en lugn dag i skolan! var på studiebesök i en moské imorse med klasserna, sen käka jag eve matilda och lau lunch på stan! gottis. Resten av skoldagen hade vi kundmottagning till 5. Min kund dök dock aldrig upp så jag och några andra gjorde iordning 100 dagars kalendern! vi kommer börja kryssa av dagar när det är 100 dagar kvar till studenten alltså. det ska dit bilder och lite sånt men annars hann vi med väldigt mycket idag :) skit kul.
 
Har hunnit med och träna hela veckan också, duktigt! så skönt. Tränade lite med sofhia i förrgår också :) &imorgon ska jag köra ett mage&rygg pass plus lite gym. Börjar komma på fötter med träningen igen!
 
 
(när jag tog bilden va vi inte klara, vi skrev datum på varje nummer och speciella saker som händer olika datum. &i mitten skrev vi STUDENT 2013 i den stora svarta ringen, 1:an ska alltså inte vara där haha)
 
 
 

ISLAM

Imorse va vi på studiebesök i en moské med religions läraren. Måste faktiskt säga att ledaren för den moskén som pratade med oss fick mig att se islam och muslimer med lite andra ögon.

Han tog bland annat upp det här med att många förknippar muslimer och islam med kvinnoförtryck, hedersmord, krig osvosv. Och ja, vi svenskar gör lätt det eftersom media alltid riktar in sig på muslimer när brott begås. De dåliga av dom.

Han berättade att islam i grunden är en religion där männen har rollen som försörjare och kvinnorna har rollen som 'ta hand om hem och barn'. olika muslimer tolkar det på olika sätt, den här mannen tyckte att det var självklart att kvinnan får jobba om hon vill, och mannen får gärna hjälpa till i köket, men om kvinnan jobbar får hon behålla alla pengarna själv eftersom mannen i grunden ska vara den som försörjer. Tillexempel så tror han också på grund historien om att ifall man är snäll mot sin mamma hamnar man i paradiset och är man elak mot henne hamnar man på ett dåligt ställe. Det spelar dock ingen roll hur du beteer dig mot din pappa, du kan hamna i himlen ändå. kvinnor/mammor är alltså väldigt viktiga och tas väl om hand. Kvinnoförtryck har alltså ingen grund i islam, det är människor som tolkar grunden fel.

Han ansåg att muslimer som förtrycker kvinnor, krigar för att döda och begår hedersmord har förvridit grunden för islam och på olika platser har man olika traditioner som gör att allt blir fel. Man tolkar ursprunget fel på många håll. Tillexempel står det inget i koranen om att flickor ska könsstympas men ändå är det tradition i vissa länder, det har alltså ingen grund i islam. Så självklart finns det muslimer som förtrycker kvinnor, begår hedersmord osv. Men de som lever efter och förstår grundreligionen är faktiskt jäkligt bra människor. Det var lite känslan jag fick iallafall.

Han var även väldigt noga i kvinnofrågan med att man aldrig kan tvinga en kvinna till något. Från grunden var kvinnan den man "såg upp till" mest. Han påpekade ofta detta till de muslimer som kommer till moskén, för att de ska veta hur det egentligen ska vara.

Det finns alltså bra och sämre muslimer, precis som det finns bra och sämre kristna. Men mycket av allt dåligt som begås av muslimer har ingen grund i religionen islam. Det är egna tolkningar och handlingar. Det är jätte svårt att skriva om sånt här men jag hoppas ni förstår någorlunda, såhär tolkade jag det.


SÅ SJUKT

 
Jag blir typ i chock av att kolla på dom här bilderna, förlåt men vilken jävla idiot.. VEM gör såhär? hon har alltså tatuerat in sin pojkväns namn ÖVER HELA ANSIKTET. alltså jag dör, haha.. Det är så stört att jag knappt vet vad jag ska säga om saken.. Att överhuvudtaget tatuera sig i ansiktet tycker jag är idiotiskt, måste man verkligen ha en just där lixom? där du alltid kommer se den och aldrig kan täcka den.. sen att skriva sin pojkväns namn, det har väl bevisats SÅ många gånger att folk som gjort det sedan blivit dumpad och så är dom fast med det där namnet på kroppen och ångrar att dom en gång gjorde den, &den här tjejen väljer inte bara att göra en fet tatuering över hela sitt ansikte utan även skriva pojkvännens namn där.
 
blir helt frustrerad, vill fråga henne massa saker, hur tänkte hon? vad säger hennes pojkvän om det här? (jag skulle bli GALEN) tänk om han nån gång dumpar henne? kommer hon någonsin träffa någon ny pojkvän om det händer? Tjejen har dessutom förstört sig själv medvetet. jag tror många förstår mig. tack

LARSBO

Då va det söndag igen då, helgerna går FÖR fort.. Hängde med ante och bröderna till larsbo i helgen! Har hunnit åka skoter, pimpla, baka bullar, gå på promenad och mysa framför tvn med familjen på kvällarna :) Avslutade min toppen helg med att se filmen EGO på bio med sara nyss :) rekommenderar verkligen er att se filmen! La upp några bilder från helgen här ovanför!
 
 

RSS 2.0