UTKLÄDNADSSHOW

 
 
 
Igår morse började vi dricka runt 8, hann träna några gånger på dansen och sen gick vi mot skolan vid halv 10. Allt gick så himla fort så det känns knappt som att utklädnadsshowen hände. Vi var först ut på scen, och vi hann lixom knappt in bakom scen och ställa oss innan dom ropade "HV10A"i högtalarna och så startade våran musik. Jag tror inte att någon hann fatta nånting, vi sprang till våra platser, gjorde dansen, sprang ut och ba "hände det där just? vad gjorde vi?" det gick så otroligt fort allting. Men jaja :) kul vare i alla fall, sen tog vi foto med utklädnaden och gick och åt med våran mentor. Sen var vi nere på stan till ca 2 där klassen dansade i IGOR, utanför HM, och ja lite så, haha! Sen satt vi i Vasaparken med alla andra studenter :)
 
Det var en himla rolig dag i alla fall med min fina klass
 
 
 

SHOWEN

Idag har vi haft genrep på utklädnadsshowen som är IMORGON!! SÅ sjukt att den dagen faktiskt är här imorgon.. Det känns inte lika speciellt nu när man märker att den verkligen kommer hända på riktigt, haha. Hann träna lite dans efteråt också och imorgon bitti hinner vi träna mer!
 
Åker in redan till kl 8 imorgon och tränar på dansen och dricker lite gött med klassen! Imorgon håller man igång heela dagen. Vi kilar nog ut på kvällen också som det ser ut :) Efter showen, fotot och lunchen så går vi ner på stan där alla andra skolor också är och är utklädda och förmodligen fulla och glada. Blir nog en rolig dag! skulle dock regna.. MEN det blir nog bra!:) ska försöka komma ihåg att ta massor med bilder också!
 
Min fina klänning!!!
 

LAKAN

På flaken hänger man ju upp lakan där man skriver saker, vad man vill i princip. Men på våran skola i alla fall så hänger man också upp ett lakan i ljushallen, alla klasser gör ett varsitt dit. Så idag sprayade vi vårat bidrag till ljushallen ;) Var varmt och skönt ute när vi var ute och grejade också :)
 
 
 
"Vi kom in med bäst betyg, lämnar med sämst" Våra linjer (HV) krävde väldigt bra betyg när vi kom in på skolan för tre år sedan, högst betyg av alla linjer på hela skolan tror jag till och med. &nu är våran klass typ världens slappaste, vissa bättre än andra om vi säger så. och dom flesta sämre än på grundskolan hehe. Så vårat lakan är rätt skönt.
 
 

SY KVÄLL

Som sagt så satt jag mig och sydde om alla pärlor på studentklänningen, tog lite tid kan jag säga. Är inte klar med alla än heller men jag tror inte att alla behöver sys om.. Jag sydde i alla fall om dom som satt sämst. Pilligt och ett riktigt test på mitt tålamod. Jag tror alltid att jag har sämst tålamod i världen, men när det kommer till pilliga saker så ger jag mig inte innan jag är klar.
 
Till exempel idag, när det gick åt helvete med en pärla klippte jag bort den och sydde om den igen tills det blev bra, även fast jag blev skit förbannad och mest ville kasta klänningen i sopen. Hehe, och förra julen hittade vi våran julgransbelysning med maaaassor av knutar och trassel i hela, och där satt jag, ca 4 timmar, gav mig inte förrän jag hade trasslat ut skiten! haha. Så jag har nog rätt bra tålamod ändå? eller så är jag bara jävligt envis och vill övervinna det dåliga tålamodet.
 

MÅNDAGS VIN

Hej på er! Idag hade vi bara mentorstid och dans i skolan :) dansen gick bättre och bättre så jag tror att vi fixar det ändå! det är ju faktiskt skit kul haha. Våran är rätt seriös om man jämför med vissa förra året, men vi har ju lite urspårnings delar i dansen också ;)  imorgon bitti är det genrep!
 
Efter skolan gick jag Eve Matilda och Patrizia ner på stan och tog ett glas vin på en uteservering, super mysigt!! firade lite att vi inte har några kurser kvar osv hihi. Satt där och snacka och drack vin ett bra tag & så hann vi med en runda på stan också :)
 
&när jag kom hem så hade min klänning kommit från asos! Det var dock en stor reva i hela paketet så jag är faktiskt förvånad att inte klänningen var smutsig eller trasig.. Bara en pärla saknades och det löste jag med att flytta en som satt under armhålan till det stället som syntes mer :) sen satt jag mig och sydde fast massa pärlor på nytt för att dom inte satt så bra. Tillslut var det så pilligt så jag gav upp, får fortsätta en annan dag haha. Men den passade perfekt i alla fall så är skit nöjd ändå :)
 

SOOOOOL

Äntligen sol på en ledig dag! ligger hos sara och solar och snackar med henne och felicia, as mys :)

Morsdag idag också så Grattis till alla mammor :)

Nu ska jag sola vidare. puss

ÖNSKAR

 
Jag önskar mig en ny bra kamera i student present! Jag gillar ju egentligen att fota men jag har lixom aldrig haft någon jätte bra kamera till det. Den jag har nu har jag haft ett gäng år och jag känner att jag behöver en ny. Vill ha en som är ganska lik en systemkamera, med olika inställningar och bra bilder. Men inte lika stor och klumpig. Så jag har läst runt lite och hittat en som låter toppen. Så nummer ett på min student önskelista är en ny kamera :)
 
En Canon powershot G15.
 
 
 
 

BILBINGO

Igår var en bra dag! Kom hem relativt tidigt från skolan och tog då en promenix med ante. Sen mötte jag upp Sara och vi gick och solade en kvart! Känns faktiskt som det redan har hänt en del, har ju dock lite grund redan så. har tänkt sola ett gäng gånger innan studenten så att man blir lite brun och fräsch, sen får solen ute göra resten :) Åkte i alla fall hem och grejade lite sen.
 
Sen åkte jag och ante till Söderbärke på bilbingo på kvällen, det var supermysigt! Mötte upp hans pappa och Ann-Louise där också. Satt i bilen med filt och fötterna på instrumentbrädan medan vi spelade haha. &så hade vi med mackor och grejer. Vann dock ingenting så de sög ju lite, men det var roligt ändå :) man sitter ju på helspänn när man bara har ett nummer kvar, fast sen blir man skit förbannad när någon annan tutar. Haha! Jaja :)
 
Är rätt förvånad över hur lika jag och ante är med saker vi vill göra. Vi båda gillar att resa, ingen av oss festar speciellt mycket, vi tycker om att vara ute och typ fiska, grilla och sola osv, bara en sån sak att vi kan åka på bilbingo är ju en sak för sig. Haha, jag menar, hur många har ens testat eller tycker det är roligt att spela bilbingo? De flesta skulle nog tycka att det var as tråkigt, men inte vi. &i november ska vi åka och kika på nitro circus i Stockholm! Hur kul kommer inte det bli lixom? Vi är nog rätt lugna av oss, gillar att ha lugn och ro men ändå göra roliga saker och nya saker. Han känns lixom inte bara som en pojkvän utan som en bästa vän också. Det är nog menat att det ska vara vi helt enkelt ;)
 

ÄNTLIGEN

Imorse hade jag det sista provet i skolan. Tänk att jag ALDRIG mer kommer behöva plugga inför ett prov? Jo okej, inför slutprovet och ifall att jag någon gång skulle komma på den hemska tanken att plugga vidare. Men inte nu på ett bra tag i alla fall! Matte provet gick dock åt helvete tror jag. Men hoppas på ett G ändå.
 
Nu är det alltså officiellt slut på prov och inlämnings uppgifter, nästan föralltid. Nu är det bara det roliga kvar. Student veckorna och studenten! Sen börjar allvaret med jobb och mer ansvar. Men är det något jag vill så är det att klara mig själv och ett jobb känns som en bra bit på vägen :) Hinner dock bara jobba en månad sen tar vi 3 veckors semester! Så man kan väl säga att efter semestern börjar allvaret, PÅ RIKTIGT.
 
 
 

I MITT PAKET

Har nog inte visat er vad som ingick i mitt paketpris när jag köpte min studentmössa! Fick med en massa saker.
 
Ett champagne glas med mitt namn på, mössan (såklart), en penna att skriva i mössan med, en extra sten till mössan, ett skydd till mössan ifall det regnar, student trosor, en megafon, ett vattentätt mobilskydd som man kan ha på flaket (touchen fungerar igenom skyddet så man kan ta kort osv med mobilen i det), mobil ficka i skinn och en tjocktröja. (inte med på bild)
 
 
 
 

STUDENTVECKORNA

Har en hel del att se fram emot dom kommande veckorna. Student veckorna kommer bli SÅ roliga! Den här veckan är den sista veckan där vi har vanliga lektioner. Sen är det mest bara roligt kvar.
 
27:e ska vi träna på dansen till utklädnads showen hela dagen, grillning?
28:e har vi genrep till showen
29:e är det utklädnads showen och utgång på kvällen
3:e ska jag fixa håret och naglarna
4:e har vi Stadskampen och utklädnads fest på kvällen
5:e har vi mösspåtagning, student foto och student lunch
6:e ska vi fixa flaket och grilla med klassen
7:e är det äntligen studenten och studentfest på bmb på kvällen!
 
Jag får nog hem min klänning imorgon också, efter det är nästan allt fixat. Klänning, skor, mössa, flak, musik, dj, naglar bokat, hår bokat, GUD vad roligt det här kommer bli! :)
 
 

HELGEN

I fredags var det praktik som vanligt, &på kvällen åkte jag ante och casper ut till larsbo fredag-lördag bara. På lördagen var vi ute hela dagen! fiskade, solade, och bara tog det lugnt ute i solen :) och på kvällen blev det mello mys hos ante med hans mamma och bror! :) vi unnade oss massa gott igår faktiskt. &idag har jag tagit tag i städandet av mina garderober som tog ca 2 timmar.. Känns väldigt skönt nu iallafall! haha :) Imorgon är det dags för praktik igen, sen ska jag plugga matte och samhäll. sista veckan med plugg nu, föralltid. HUR skönt låter inte det? :) ..
 
 
 
Bilder från igår !
 

GLADARE

Hittade en ny sida som hade min klänning i lager idag!! glaaad. Fast blev på lite dåligare humör igen när en liten helg trip som jag och ett gäng vänner skulle åka på nästa helg blev inställd :( men jaja, vissa saker kan man inte göra så mycker åt. Klänningen får jag hem nästa vecka iallafall! Får hoppas en storlek större passar och inte är för stor istället haha.
 
Imorse i skolan tränade vi lite på dansen inför utklädnadsshowen (alla utgångselever klär ut sig och gör en dans som hänger ihop med utklädnaden, vinnaren får springa ut först på student dagen). Efter det gick jag och åt med matilda evelina och laura! mina fina. Sen tog jag tåget hem med sofi och så gick vi till salongen och jag slingade hennes hår, blev super fint tillslut. Det blev dock något konstigt med den första slingningen så hon blev alldeles för askig i huvudet och inge ljusare. så konstigt.. Men vi gjorde om allt på ett annat sätt och då blev det toppen :)  tog dock dubbelt så lång tid men, tur att jag inte hade fler kunder .
 
Sen har jag hunnit ta en promenad med ante också! super fint ute idag, lite synd att man inte hann vara ute på dagen. Imorgon står jag ju inne och jobbar 9-6 igen :)
 

SÅ ARG

När jag vaknade imorse hade jag fått ett mail från nelly.com om att min studentklänning inte längre fanns i lager eller hos leverantörerna.

Jag beställde en för liten storlek först men blev kär i klänningen så jag skickade tillbaka den och la en ny order. Så jag var ju SÅ inställd på att få hem klänningen typ imorgon, sen är den slut överallt. Den enda klänningen av typ hundra som jag verkligen fastnade för. ÅH

4, 5 år!

Ja idag är det faktiskt 15:e maj så idag har jag och ante varit tillsammans i 4,5 år! Helt sjukt ju haha. Allt går så himla fort. Är så glad att jag har honom, kunde inte önska någon bättre ♥




SKÖNT MED LEDIGT

Har haft de toppen på min ledighet. I torsdags kväll hängde jag med ett gäng fina vänner ♥ och i fredags åkte vi en sväng till skinnsberg och handla lite fiske saker till ante och casper, sen åkte vi ut till larsbo där vi har varit hela helgen! Det har varit fint väder hela helgen faktiskt, från och till. Det har börjat dåligt men blivit bättre framåt dagen. Så har hunnit suttit i solen lite :) har också grillat, fiskat, varit ut i båten, tagit upp nät, haft skytte tävling och så :) vill inte att ledigheten ska ta slut..





SKÖN DAG

Igår kväll när jag kom hem så kila jag förbi vid sara en sväng, där va ett gäng av mina fina vänner som skulle ut på studentfest senare! :) sen åkte jag till ante och va där resten av kvällen. &imorse gick jag upp vid 10 ca, gick ner till slussen sen och kika när antes bror och mamma fiskade :) dom hade släppt i typ 200 kg fisk igår så de va massa folk där och fiskade! Va där några timmar och sen tog jag och ante en promenad runt eskiln innan jag åkte hem och klippte mammas farbror! Nu ikväll ska vi grilla lite här hemma sen ska jag nog hänga med några vänner :) toppen dag! Det var inte i närheten av så bra väder som igår och förrgår, men det var varmt iallafall :)
 
 

KLASSMIDDAG

Igår hade jag sovmorgon för en gångs skull! Sen hade jag bara kundmottagning i skolan och efteråt så gick hela klassen plus 3 lärarna till Tabazco där vi hade bokat bord. Åt både förrätt varmrätt och efterrätt faktiskt.. tyckte att man kan väl slå på stort när vi ändå är ute ;) hehe. (det var ju gratis dessutom, klasskassan betalade, tss).
 
Det var jätte mysigt iallafall, satt först på uteserveringen en stund tills alla hade kommit, sen gick vi in. Jag har nog världens bästa klass och lärare! När man är i skolan hinner man inte tänka på de riktigt. Där är allt bara jobbigt nu för tiden, haha. Kommer faktiskt sakna dom, bara en månad kvar vilket känns helt SJUKT.
 
Blev vitlöksbröd till förrätt, godaste vitlöksbröden jag har ätit tror jag!
 
 
Sen blev det fläskfile, potatisgratäng och bea till varmrätt!
 
 
och sist vit chokladmousse med hallon i botten och typ nötter uppepå till efterrätt! Jättegod..
 

JOBB

Va tidningskändis i fagerstaposten igår, haha.




IDAG


TIGHTS?

Jag köpte ett par tights/träningsbyxor/leggings, vet inte vad jag ska kalla det. På norbergs marknad. Tyckte dom va lite coola, vet dock inte när jag ska använda dom, om det blir träningsbyxor bara eller om jag vågar ha dom till nån svart längre tröja eller så. We´ll see.
 

KATT PÅ TAK

Det är lixom som att hon tänker "Ja matte jag ser stegen, men jag tänker fan inte kliva ner på den, jag sitter här tills du hämtar mig".  Fast hon själv har klättrat upp för stegen. Haha

TISDAG

Hallåå där. Det blev så fint väder så jag åkte hem och la mig och sola en timme efter skolan! SÅ varmt, himla skönt alltså :) men det skulle tydligen bli sämre väder nu igen.. Kan det aldrig hålla i sig? Åkte till farmor och farfar med pappsen en sväng också! Sen åkte jag till ante och vi gick ut till eskiln, runt eskiln och tillbaka hem igen. Även fast det var runt halv 7 så var det fortfarande så varmt och skönt :) har hjälpt lillbrorsan lite med matte och tänkte sova rätt tidigt ikväll. Har faktiskt sovmorgon till halv 10 imorgon men det är lika bra att vara helt utvilad.
 
Imorgon har vi bara kundmottagning i skolan, sen ska vi ut med klassen och lärarna och käka på Tabazco! Ska bli mysigt, förmodligen sista grejen vi gör tillsammans allihopa innan studenten.. Förutom lektioner i skolan och själva studentdagen osv då. Men ni fattar. Så det blir kul :)
 
 
 

MATTEPROV

Ja just det. idag har jag mitt sista matteprov i matte B, "bara" nationella provet kvar sen.. Känns inte som att det kommer gå sådär jätte bra eftersom jag har haft tankarna på delprovet och inte brytt mig i att plugga matte. Men man kommer nog ihåg mycket, hinner plugga lite i skolan innan vi börjar också!

Det ser ut att bli en fin dag idag igen! Ska dra med mig ante ut och gå efter skolan tänkte jag. Slutar ju 1 varannan tisdag så de är skönt :) Sen ska jag till farmor och farfar med pappa en sväng senare! Ha en fin dag :)




Igår kväll vad jag och mamma ute i trädgården en stund för det var så skönt ute. Då klättrar min kisse upp på bo taket på en stege som stod brevid. Tror ni hon vågade klättra ner? Jag fick gå upp och hämta henne.. haha

ÄNTLIGEN

Det har varit en lång dag idag. Gick upp 05.20, tog bilen till västerås ca en timme senare så att jag var där i tid och hann packa upp allt innan samlingen kl 8.

Jag tror att jag hade en bra dag idag! Dom flesta momenten gick bättre och lättare än vad jag trodde att dom skulle göra. Så det var skit skönt :) fast jag satt ändå och var 100% på att jag inte skulle klara alla moment. Men när jag kom in i rummet med bedömmarna efter alla moment var klara och dom sa " du har klarat samtliga moment" så kändes det SÅ skönt! Jag klarade alltså delprovet! Det skulle ha känts tungt att behöva göra om faktiskt. Jag och ante firade med lite gott på max efteråt haha.

Det var en upplevelse iallafall. Att få gå igenom den här dagen med några av mina fina klassisar var jätte skönt. Vi har nog alla varit stressade, nervösa, trötta, hungriga, glada och sura under den här dagen. Men det gick bra för oss alla! Dom andra kuggade bara på ett eller två moment av sex. Summering: Skönt att det är över och godkänt!




STUDENTKLÄNNING

Kan vara så att jag har hittat min student klänning!! hoppas att den sitter toppen på..
 
 

DELPROV

För er som inte ens vet vad ett delprov är så tänkte jag skriva lite snabbt hur det går till. Ett delprov gör man innan man slutar skolan, om man vill. Jag tror att det höjer lönen och så måste du ha gjort det för att få göra slutprovet. Sen ska man jobba som lärling i ca 1,5-2 år innan man får göra slutprovet. När du sen har gjort det provet är du "färdig frisör", har bevis på din kunskap och blir fullbetald.
 
På Söndag är det alltså delprov som gäller. Jag har sån tur så det kommer vara på min skola. Vi håller på från ca kl 8 till ca kl 5. Det är då alltså olika moment som ska göras. Dom ska göras efter speciella "regler" och på en speciell tid. Du ska ha egna modeller, ritningar, tillbehör osv med dig. Alla moment har olika tider, hinner du inte klart i tid kuggar du på det momentet.
 
Moment som är med är teori prov (60 min), permanent (45 min), kort festfrisyr (60 min), färg&damklippning på samma modell (2,5 timme), herrklippning (60 min) och skägg klippning (30 min). Så det kommer vara full rulle hela dagen.
 
Du gör ditt moment, skickar in modellen till ett annat rum där ca 3 bedömmare går runt och kikar på alla modeller, bestämmer sig för vad för betyg man får helt enkelt. Sen börjar du med nästa. &i slutet av dagen får du veta hur det gick. Om du kuggar på 3 (?) moment eller mer får du göra om alla 6 moment. Om du kuggar på 1 eller 2 så får du bara göra om dom momenten. Det skulle verkligen vara guld att klara alla moment på första försöket och då är det lixom klart. Men jag är osäker på om det blir så.. Man vet ju inte riktigt vad dom kollar på, hur dom kollar, hur petiga dom är med småsaker osv. Jag HOPPAS verkligen att jag klarar allt. Gud vad jag hoppas det..
 
 
Har inga schyssta bilder att bjussa på så fick bli en från igår.
 
 

RITNINGAR

Redan torsdag igen. Blev en lugn valborg med mitt hjärta, grillade hos honom med familjen. Sen åkte vi till brasan en stund och kika när dom tände den och hade eldshow innan. Sen blev de mest mys! Va såå skönt att ha sovmorgon igår. Vi tog en promenad efter frukost och resten av dagen fixade jag med ritningar till delprovet som är nu på söndag. Dom är helt klara nu så det känns skönt. Sen tränade jag på festfrisyren också och åkte ut till Ann en sväng. Sen kom ante tillbaka hit på kvällen ♥ Får aldrig nog av honom.
 
Idag efter skolan gick jag till praktiken och rullade en permanent, sen skrev jag ut lite papper tills söndag och nu på kvällen har jag färglagt ritningarna, tagit en promenad, käkat och duschat. De är väl ungefär så det ser ut dom här dagarna. Ska plugga lite teori nu tänkte jag, det är ju faktiskt ett teori prov vi ska göra på söndag också.. :)
 
 
 
 

RSS 2.0