JOBBA SOM FRISÖR

+ Ett plus med att jobba som frisör, (förutom att man får göra folk snyggare) som jag inte tänkt på förut är att man lär känna så otroligt mycket olika människor. I en så liten stad som jag bor i så blir det ofta väldigt personligt. När en kund kommer in så vet man att man ska tillbringa tid med den kunden i minst 30 minuter beroende på vilken behandling du ska göra, ibland får du tillbringa tid med en kund i över två timmar. Det gör att man måste kunna kommunicera, man måste prata och fråga och intressera sig för personen i stolen. Man kommer tillslut personen rätt nära, man vet mer än bara vilka hårprodukter kunden använder, man vet vart personen jobbar, vilka den är släkt med, vad den kollar på för serier, vad den ska göra på semestern, vad den tycker om saker som händer i världen, vad den har köpt i julklapp till sin son (exempel), vad den gillar och inte gillar osv.
 
Jag satt och funderade vad jag har lärt känna för personer sen jag började jobba som frisör, om man tänker personer som jag kan heja på på stan och prata med som jag aldrig har vetat vem det är förut. Jag känner personer som jobbar på Ica, bilverkstäder, bilbesiktningen, seco, atlas copco, coop, släktforskare, lärare, banken, pensionärer, körsångare, nästan överallt finns det någon som jag kan heja på och prata med tack vare jobbet. Det är rättså häftigt egentligen :) Man kommer vissa kunder närmare än andra såklart. Men det är ett väldigt socialt jobb om vi säger så :) 
 
- Det finns såklart minus med jobbet också. Jag känner mig alltid pressad till att jag MÅSTE prestera. Jag måste göra allt perfekt och bra. Jag får inte misslyckas. Självklart får man misslyckas men det blir inte roligt för varken mig eller kunden som blir missnöjd. Nu har jag haft tur och klarat mig undan sura kunder. Har något gått snett har man fixat till det och så är det bra sen. Jag har väl åkt på ca 2 kunder som vägrat gett sig, det är aldrig bra, vad man än gör så duger det inte.
 
Men som tur är så är dom kunderna väldigt få. Jag måste ju haft hundratals olika kunder dom här 2,5 åren som jag har jobbat. Men det är alltid dom där 2 man kommer ihåg och det är alltid den typen av kunder man är rädd att få igen. DET är ett minus med jobbet. Eftersom det är så personligt, det är MITT hantverk och MIN kreativitet dom inte är nöjda med. Sen ska man väl lära sig att inte ta allt så personligt som jag gör. Men det är svårt! Ibland tänker man att det skulle vara lättare att jobba i butik, sälja något som någon annan har gjort. Då är det inte MITT jobb dom klagar på om t.ex en tröja är trasig lixom. Fattar ni tänket? Å andra sidan kanske det inte är ett lika roligt jobb. Vad vet jag :) 
 
 
 
 
 
 

LUCIAFORMEN 2015

Jag kämpar fortfarande på med mitt kost och tränings schema och jag är fortfarande lika glad att jag tog tag i detta! Det känns himla skönt att sitta i soffan en fredagkväll och bli sugen och dra till gymmet, haha! Det hände aldrig förut :) nu älskar jag att vara på gymmet, älskar att röra på mig, älskar att se resultat. Det är nu bara ca 3 veckor kvar av tävlingen och oj vad snabbt det har gått!
 
Jag har väl fuskat lite då och då och ätit lite utanför kostschemat på helgen t.ex. Och ibland har jag ätit lite godsaker på helgen också.. Så det ångrar man lite nu. Ångrar också att jag inte la in mer kondition i träningen från början, men det har jag gjort nu så det känns bra :) Har väldigt svårt att bli av med fett runt magen har jag märkt, så det suger lite. Men jag har iallafall tappat 3 kilo och bytt ut en del fett mot mer muskler.
 
Har tagit före bilder som sagt och har även lagt upp bilder hur det såg ut för 2 veckor sen på instagram, ssanneee heter jag där. Man ser skillnad iallafall så det känns bra :) Nu ska jag kämpa på i 3 veckor till iallafall! Sen blir det nog lite mindre strikt kostschema men jag kommer självklart fortsätta träna som jag gör och hålla det! Än är jag inte nöjd :) Här kommer lite bilder från Instagram ifrån veckorna då jag varit med i Luciaformen 2015. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JULPYNT

Vi blev sugna att julpynta i fredags, för tidigt jag vet! Men man ska väl hinna njuta lite av allt de fina innan det väl blir jul, efter jul vill man ju slänga ut allt direkt haha. Känns rättså skönt också att ha det klart! Blev super mysigt hemma! Så nöjd med allt vi hittade på ullared och granen blev så fiin! :) Nu vill man ha ett tunnt täcke med snö och 2 minus ute också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HALLOWEEN

Har haft en super bra helg! I fredags efter jobbet åkte jag hem till tjabo och åt kvällsmat och hade trevligt med antes syskon och Dennis. Mysigt!!:) sen åkte jag förbi mamma och kikade på idol innan ett kvällspass på gymmet :) 

I lördags morse blev det en prommis till fagerstahallen och kika loppis med antes systers familj. Sen tog jag tåget till Västerås och hängde med Eve Laura och Charlie! :) Och så hann jag med en sväng på kyrkogården och tände ljus. Så fint va de! Senare blev det tacos hos Sara med massa vänner innan utgång, bästa vännerna. Hade super roligt men idag var man trötter :) 

Har blivit dåligt med träning den hör helgen men imorgon bitti ska jag ställa klockan och köra ett pass! Är ledig så får passa på :) ska även hinna fixa fransarna och så blir det västerås en sväng med mamma och brorsan! Toppeen. Men godnatt på er! 



RSS 2.0