SKOGSBRAND

Läget med skogsbranden verkar för tillfället vara lite under kontroll men fortfarande allvarligt. Den är i alla fall inte påväg att spridas längre just nu, sen beror det ju såklart på vindarna.. Det känns i alla fall skönt att den har stannat upp och hålls tillbaka eftersom jag, (fågelvägen) bara har ca 8 km till Norberg där det brunnit igår och idag. Och enligt räddningstjänsten har elden spridit sig två km i timmen över trädtopparna, vilket skulle betyda att elden (om den skulle fortsatt sprida sig åt vårt håll) skulle nå mitt område om ca tre-fyra timmar..
 
Röken ligger dock på här, man ser inte många hundra meter framåt heller. Lukten sticker i näsan nu så vi håller oss inne! Familjen har även bekanta som tyvärr förlorat allt dom äger, det känns förjävligt att folk ska behöva lida så mycket.. Tänk er att förlora ert hem, där ni har ALLT, alla minnen, fotografier, ett hem som ni lagt ner så otroligt mycket tid i, bara försvinner bort i elden. Många har också förlorat djur som dom inte hunnit få med sig.. Det verkar inte som att Sverige har förstått hur stor den här branden faktiskt är, först idag har det börjat uppmärksammas ordentligt på tv4 och bland politiker, och då har den redan rasat i sex dagar!!
 
Det är läskigt när det är så otroligt nära, det är lixom i grannbyn, vi har bara skogen emellan oss, och det är skogen som brinner. Men jag tror och hoppas att vi slipper brand, men kommer den värsta röken för nära måste man väl evakueras ändå. Så man får vara på sin vakt lite ändå, för det kan svänga fort.
 
En stor eloge måste vi i alla fall ge till alla brandmän, poliser, frivilliga, ambulanspersonal och andra som gör allt dom kan för att bekämpa branden. Den är massiv, och hade behövt mer hjälp från början, men nu är det som det är. Människor kämpar dygn i sträck, det är otroligt beundransvärt.
 
Tog några bilder igår från min trädgård. Stora mörka rökmoln dök upp på himlen och vi började nästan förbereda oss på att få evakueras innan natten, men som tur var så slapp vi det. På dom här bilderna är det i alla fall lite blå himmel i bakgrunden. Just nu så är det bara vitt av röken, ser ut som en tjock dimma över hela himlen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0